Ismét kieshet a Virtus.pro az EPL-ből

Ismét kieshet a Virtus.pro az EPL-ből

Több, mint esélyes, hogy ma este búcsút veszünk tőlük.

Ismét nehéz helyzetbe került a Virtus.pro, hiszen az ESL Pro League 5. szezonjának utolsó napjához érve azt a szomorú hírt kell adjuk, hogy a lengyelek ismét kiesnek a ligából ha a mai, utolsó Bo2 mérkőzésükön nem tesznek csodát a North ellen.

Matematikailag még nem, de lényegében megvannak továbbjutók

Az ESL Pro League idei kiírásának hajráját maximum a fnatic, vagy egy isteni csoda tudja csak izgalmassá tenni.

Pasháék régóta szenvednek az online ligákkal, nem ez lesz az első alkalom, hogy a világ egyik legjobb csapataként számon tartott ötösnek búcsúznia kell a Pro League-től. Annak idején a 3. szezonban sikerült utolsó helyen végezniük, majd a feljutási mérkőzésen alulmaradtak a német PENTA-val szemben. Ezt követően a 4. szezonra a szervezők úgy döntöttek 12-ről 14-re emelik a létszámot és egy népszerűségi szavazással visszahozták a Virtus.pro-t is az európai csoportkörbe, ami igencsak kiharcolta a közönség negatív visszhangját, de elég gyorsan el is lett felejtve nekik.

Tegyük hozzá azzal, hogy a 4. szezonban sem jutottak el a döntőbe és éppen csak bent maradtak komoly lehetőséget vettek el más csapatoktól a szereplésre, hiszen az ESEA alsó divíziójában sok feltörekvő csapat szeretne bejutni a nagyok közé, hogy fejlődjön, gyakoroljon és megmutassa a világnak, miközben a Virtus.pro egyértelműen teljesen tesz az egész ligára magasról. Hiába van idén 1 000 000 dolláros összdíjazás mindkét szezonban, akkor sem foglalkoznak vele szinte semmit.

A NiP ellen ér véget az EPL 5. szezonja DeadFoxéknak, itt nézheted magyarul!

Börőcz "DEADFOX" Bence és csapata, a HR utolsó körében van az ESL Profi Ligájának, ahol ezúttal a svéd NiP ellen bizonyíthatnak!

Tehát így jutottunk el ismét oda, hogy arról kell beszéljünk, hogy az 5. szezonban megint feljutási meccset kell játszanak TaZék, attól függően, hogy milyen csoda történik ma vagy sem. Ugyanis az egyetlen forgatókönyv, amiben el tudják kerülni sorsukat, ha a Northot mindkét pályán laposra verik (ez már önmagában közel lehetetlen, hiszen nem véletlenül vezetik a tabellát a dánok) és a HellRaisers is keményen odacsap a NiP-nek egy gyors 2-0-vál (ami aligha lesz gyors és 2-0). Ha ez bekövetkezik, akkor a Virtus.pro bent marad, a NiP megy helyettük feljutási meccset játszani, ám ne legyenek illúzióink, ennek nagyon kicsi az esélye.

Annak az esélye, hogy ez megtörténjen nagyon minimális, így könnyes vagy épp nem könnyes búcsút kell vegyünk a lengyelektől ismét, akik kézen fogva honfitársaikkal (Kinguin) mehetnek feljutási mérkőzést játszani az ESEA 24. szezonjának győzteseivel. Igazán sajnáljuk, hogy a VP nem tud magára találni ezekben az online ligákban, de azt még inkább sajnálnánk ha ezzel másokat fosztanának meg a bizonyítási lehetőségtől, hiszen semmi értelme annak, hogy pofozózsáknak használjanak egy ilyen csapatot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!