Így telt a HTC 2v2 első napja - Összefoglaló, videó

A PGL és a HTC rendezte - kevésbé szokványos - 2v2-es versenyének első napjának vége. Nézzük, mi történt.

Mint arról már írtunk, a HTC és a PGL szervezésében megrendezésre került Bukarestben a "hagyományostól" egy kicsit eltérő, 2v2-es verseny, aminek az első napjának a végéhez értünk. Nézzük, mivel telt a nap.

HTC 2v2 CS:GO - Kik ülhetnek fel a trónra?

Idén ismét összecsapnak a legjobb célzású játékosok.

FaZe – Natus Vincere 2:1 (16:11; 9:16; 16:11)

Már az első mérkőzésen hatalmas sztárok csaptak össze. A rain és NiKo nevével fémjelezett FaZe, illetve a seizeddel és s1mple-lel felálló NaVi. Az első pályát, Traint sikerült elhoznia a FaZe-nek, a következő mapen, Overpasson viszont a s1mple-éknek sikerült több kört gyűjtenie, így következett a mindent eldöntő harmadik, aim map. Ezt a pályát - ahogy az elsőt is – 16:11 arányban behúzta a rain & NiKo páros, ezzel eldöntve a mérkőzést.

North – Secret fe 2:1 (16:6; 16:19; 16:5)

A következő mérkőzés névsorában is találhatunk érdekességet, hiszen a dán North csapatát képviselő cajunb és aizy ellen a svéd Secret female játékosa két hölgy volt. A profi színtéren viszonylag kevés tornán versenyeznek együtt a férfiak, illetve a jóval kisebb arányban játszó hölgyek. A Secret fe csapatát ezúttal juliano és zAAz képviselte. A mérkőzés első pályája Mirage volt, ahol komolyabb ellenállásba nem is ütközött a dán csapat, így 16:6-ra szállították a mapet. Ezt követte a Cobblestone, ahol a hosszabbítást kiharcolva nyerni tudott a svéd Secret fe csapata, méghozzá 19:16 arányban. Ez a meccs is harmadik mapra kényszerült, ahol aztán - még simábban. mint az első pályán - nyerni tudott a North 16:5-re, ezzel behúzva a csoportjuk első mérkőzését.

EnVyUs – Heroic 0:2 (12:16; 23:25)

A franciák színeiben ScreaM-et és Happy-t láthattuk, míg a dán csapatban Jugit és nikot. A mostanában hullámvölgyben lévő EnVyUs játékosai az első Mirage-t 12:16-ra elvesztették - köszönhetően a remek formában játszó Jugi & niko párosnak. A következő map Inferno volt, ahol ismét egy kiélezett második hosszabbításban sikerült 25:23 arányban eldöntenie a mérleg nyelvét a Heroicnak.

G2 – Space Soldiers 0:2 (12:16; 11:16)

A nap harmadik mérkőzésén sem volt hiány a sztárokból, hiszen a G2 csapata nem mást hozott magával, mint shoxot és KennyS-t, míg a Space Soldiers csapata a Calyx & XANTARES duót küldte a szerverre. Talán a nap meglepetése lehetett ez a meccs, hiszen az élete formáját elérő KennyS, mellette a hasonlóan jó formában lévő shox-szal kikapott az előtte gyengébbnek hitt török párostól. A Space Soldiers az első mapet, Cobblestone-t 16:12, míg a második Cache-t 16:11 arányban nyerte, így nem kényszerültek harmadik mapre.

FaZe – North 2:1 (11:16; 25:22; 16:7)

Az immár jól ismert FaZe és North lépett szerverre a következő mérkőzésen. Az első pályát, Mirage-t még egy simább, 16:11-es győzelemmel szállította a dán sztárcsapat, miután a következő Infernón hamar eldőlhetett volna a mérkőzés, ám egy hatalmas comeback-kel megindulva sikeresen kiharcolta a hosszabbítást a FaZe, majd egy végletekig kiélezett második hosszabításban 25:22 arányban egyenlített a rain & NiKo páros, ezzel ismét harmadik pályára küldve az ellenfelet. A harmadik pálya egy viszonylag sima 16:7 lett, így a FaZe két győzelemmel nyugtázhatta az első napot.

Heroic – Space Soldiers 0:2 (11:16; 7:16)

Az első nap utolsó meccsén két jó formában lévő csapat mérkőzött meg, nem más, mint a Heroic és a Space Soldiers. A tornán remek formában játszó török duónak sikerült kifognia a dán csapat párosán, így a nap utolsó mérkőzésén a Space Soldiers örülhetett, akik egy 16:11-es, illetve egy 16:7-es győzelemmel dupláztak - mind a mérkőzésen, mind az összesítésben.

Aki esetleg lemaradt volna a torna első napjáról, az 10 órától elkezdheti követni az eseményeket, hiszen késő estig - kisebb szünetekkel - folyamatosan izgalmas meccseket láthatunk az alábbi csatornán.

Élő videó megtekintése innen: HTC – www.twitch.tv

És még egy kis ízelítő.

Az első nap tehát összességében rengeteg izgalmat hozott nekünk, a legnagyobb meglepetés talán a Space Soldiers csapata volt. Mit gondoltok, szerintetek ki és mikor tud nekik megálljt parancsolni?

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!