Átalakítása után újra felbukkanhat a föld alól Rek'Sai

Nem nagyon találkozhattunk a földalatti szörnnyel mostanság a profi meccseken, pedig egykoron uralta a metát, ezen kíván változtatni a Riot Games.

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor Rek'Sai és Gragas volt a két top tier választás dzsungelbe? Ha nem, teljesen érthető, mert nem mostanában láthattuk a profik kezei között. Ha folyamatosan nem is néztük a kistérképet, akárhányszor megszólalt az a hátborzongató kiáltás, amit Rek'Sai adott ki végső képessége alatt, olyankor mindenki egy kicsit odanézett, mert bárhol felbukkanhatott a pályán, ahol volt alagútja.

Vanguard Frissítés: Maokai rework - mi változott?

Ben | 17/05/14 14:27 Volt id,ő amikor a felső ösvényről ki sem lehetett robbantani a Fák Pásztorát. Az egy kattintás cc, a közepesen jó wave clear, az iszonyatosan op ulti és passzív miatt a solo queue-ban és az LCS-ben is előszeretettel választották.

Jó ideje vakondtúrásmentes az Idézők szurdoka, mivel Rek'Sai nagyon eltűnt az utóbbi időben, köszönhetően annak, hogy elég nehéz volt őt kiegyensúlyozni, így szétnerfelték a játszhatóság határára és jelenleg is ott várja, hogy valaki újra foglalkozzon vele. Ez az idő úgy tűnik a 7.11-es patch-el együtt jöhet el, amiben az új Malzahart is várjuk. 

Meddler máris közzétette, hogy milyen minőségbeli változásokra számíthat a királynő, először a PBE szerveren.

  • magasabb AD ratio-t kap a Q, viszont alacsonyabb alapsebzést, ami azt eredményezheti, hogy a sebző tárgyak jobb hatással lesznek rá, igaz legutóbb is szinte kötelező tárgy volt a Tiamat, majd később a Titan Hydra
  • a W egy célpontot egy teljes másodpercre fog feldobni, a többieket, pedig kicsit messzebb dobja Rek'Sai-tól, ezért nem egy 0,5-1 szekundomos knockup lesz távolságtól függően
  • az alagútak CD-je jelentősen csökken magasabb szinteken
  • gyorsabban kap Furyt támadásaiból és gyorsabban is gyógyul majd belőle, viszont alapból kevesebbet fog gyógyítani, érdemes lesz tehát aktívan farmolni, valamint gankelni köszönhetően az alacsonyabb alagút CD-nek
  • új végső képességet kap, ahol Rek'Sai egy ellenséges hőst kijelöl prédaként, ha bármivel is megsebzi őket. Ehhez a célponthoz tud majd odacsúszni viszonylag nagy távolságról, majd elég komoly sebzést okoz neki, ami magas AD ratio-val rendelkezik és még a célpont hiányzó életereje is bónuszt jelent

Ezek a változások nem rosszak, de kérdés, hogy elég lesz-e a visszatéréshez. Egyelőre még senki nem tudja letesztelni, mivel a PBE is a 7.10-es patchen üzemel. A buildje szinte minden bizonnyal változni fog, elvégre régen annyi volt a dolgunk, hogy minél több tank tárgyat pakoljunk rá és a beépített sebzésében kellett bíznunk. Az alapsebzések csökkenésével ez változni fog, rá leszünk kényszerítve az AD tárgyakra, ami egyben azt is jelenti, hogy kicsit törékenyebbek leszünk. Ezen kívül ott a végső képessége, ami merőben megváltoztatja a játékstílusát. 

Azt még nem tudni, hogy ez a végső képességi is visítással fog-e járni, de a teljes térképen való jelenléte ezzel visszább szorul. Kicsit hasonlatóssá válik Vi-hez, aki szintén egy kulcsfontosságú célpontot tud könnyedén kiszedni. A megbízható CC hiánya a feldobáson kívül még mindig problémát jelenthet számára, ezt úgy tűnik nem fogják pótolni ezúttal sem. 

Összességében megváltozik a karatker szerepe a játékban, egy full tankból mondhatni egy AD bruiser assassin-ná válik, ami érdekes párosítás. Továbbra sem tartjuk valószínűnek, hogy teljesen offenzív tárgyak jelenjenek meg a build-jében, mint akár egy Infinity Edge, de az eddig megszokott Titan Hydra-n kívül talán más sebző tárgyak is megjelenhetnek a repertoárjában.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!