4 millió dollár fölött jár az idei LoL Vb összdíjazása

4 millió dollár fölött jár az idei LoL Vb összdíjazása

Még csak másfél hét telt el, de máris megduplázódott a LoL vb nyereményalapja!

A csoportkörök befejeztével (éppen az éjszaka folyamán zajlottak le a B csoport küzdelmei) a Riot közzétette az idei világbajnokság nyereményalapjának aktuális állását.

Mint ismeretes, a Riot, hallgatva a csapatokra és látva a konkurens versenyek nyereményalapjait, úgy döntött, hogy egy, a Dota2-höz hasonló pénzügyi modellt alkalmaz kezdve az idei vb-től. Ennek értelmében minden, a játékosok által megvásárolt Championship Zed (az idei vb hőskinézete) és Championship őrszemkinézet értékének 25%-át hozzáadja a 2 millió dolláros nyereményalaphoz.

League of Legends vb nyereményalap

Hol tartunk?

Két hét után ez a szám több mint 4.115.000 USD, amivel már most duplája bármelyik korábbi LoL vb nyereményalapjának.  sOAZ, az Origen toposa kicsit kritikusan meg is jegyezte Twitteren, hogy aki idáig vb-n játszott, az mindenki sz@rul járt. (azért szerintünk annyira nem).

És még hol van a vége! Majdnem 3 hét van hátra, szóval bőven lesz még alkalom Championship kinézetet venni Zedre. Hátha ti is toltok majd vele egy ilyet:

Minden csapat részesül majd a nyereményalapból, a végösszeg pedig százalékosan lesz elosztva majd a helyezés függvényében, az alábbi módon:

1. hely 40%
2. hely 15%
3. és 4. hely 7,5-7,5%
5-8. hely 4-4%
9-12. hely 2,25-2,25%
13-16. hely 1,25-1,25%

A negyeddöntők most péntektől lesznek, mégpedig hajnal 1-től!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!