Visszatérhet az EU LCS-be Bjergsen volt csapata, a NiP?

A NiP-et sokan a CS:GO-ból ismerhetik leginkább, de pár éve még a LoL-ban is jelen voltak, ráadásul Bjergsen is innen ment a TSM-be.

Egyes források szerint visszatérni készül a svéd szervezet a League of Legends színterére. A nagy múltú Ninjas in Pyjamas inkább CS:GO-ban volt sikeres az elmúlt években, de ez többek közt azért is van, mivel nem volt LoL csapatuk hosszú évek óta, mivel a csapat 2014 október 4-én feloszlott.

EU > NA, a tavalyi döntő után idén a playoffba sincs ott Észak-Amerika

Aioween | 17/05/15 17:00 Már csak 4 csapat maradt az MSI-n, tegnap este búcsúzott a nagy elvárásokkal érkező TSM és a közönség egyik újdonsült nagy kedvence, a Gigabyte Marines is. A négy gárda, akik folytathatják a harcot az SKT T1, a Flash Wolves, a Team World Elite és a G2.

Jelenleg már csak a véglegesítésre vár a szervezet, de úgy tűnik, hogy sikerül a Fnatic Academy helyét megvenniük az EU LCS-ben, az értesülések szerint nagyjából 500 000 $-ért. Ha esetleg ez az üzlet mégse jönne össze, akkor még mindig ott az Origen helye az EU CS-ben, amire szintén igényt tartanának jobb híján. A határidő viszont szorít és még a játékos szerződéseket is meg, illetve alá kell írni, így valószínűleg ki fogját tolni kicsit a határidőt.

A szervezet CEO-ja, Hicham Chahine érdekes módon tagadta a hírt, miszerint helyet szeretnének venni.

A hír, miszerint a Ninjas in Pyjamas a Fnatci Academy helyét szeretné megvenni sajnos téves. Ha szeretnénk visszatérni a League of Legends-hez, azt bátran fogom bejelenteni.

Egyelőre még azt se tudni, hogy ha valóban lesz üzlet, akkor a Fnatic Academy jelenlegi felállását és edzőjét is megveszik, vagy egy teljesen új csapattal állnak majd elő. A Fnatic Academy lövész, MrRallez jelenleg Koreában helyettesíti Rekklest a "nagy" csapatnál, aki most pihenőre vonult. A midesük Nisqy nemrég igazolt át az amerikai Team EnVyUs-hoz, ami azt jelenti, hogy május 23-ig van idejük új midest találniuk. 

A NiP azon kevés csapatok közé tartozott, akiknek a Riot Games jóváhagyta az esetleges helyvásárlást az EU LCS-en belül. A jóváhagyás után a két csapat elvileg megkezdte a tárgyalásokat. 

Az 500 000 $-os ár jóval alacsonyabb, mint az elmúlt két évben, mióta megindultak az e-sport befektetések 2015-ben. Ez egyrészt a csökkent érdeklődésnek, valamint az eléggé szoros határidőnek is köszönhető, mivel a nyári szezon már június másodikán elindul. 

Április 14-én kvalifikálta magát a Fnatic Academy az LCS-be a Giants Gaming-gel szemben, de a szabályok értelmében, mivel a Fnatic is játszik ott, nem lehet két azonos tulajdonú csapat, ezért eladásra kényszerültek. Egyébként a NiP az egyik legrégibb CS:GO csapat, múlt évben pedig az Overwatch és a DotA2 fele is nyitottak.

Érdemes megnézni a csapat LoL-os múltját is, ugyanis elég sok mára neves játékos fordult meg itt. 2013-ban itt volt a TSM mostani midese, Bjergsen, az azóta kommentátorrá avanzsált Deficio, szintén a TSM színeiben játszó és sok más csapatot megjárt Svenskeren, Freeze-t is láthattuk a rosterben. Akik régebb óta követik az LCS adásait azoknak még mondhat valamit Kev1n és hyrqBot neve is, MrRallez is volt csere itt, sőt mithy és Nukeduck is megfordult a csapatban. 

2014-ben már látni lehetett a csapat hanyatlását, sokan jöttek és mentek, Exileh is eltöltött egy röpke hónapot és egy ideig Alex Ich, valamint Cabochard is játszott náluk. A csapat végül, ahogy már írtuk október 4-én végleg feloszlott.

Kíváncsian várjuk, hogy valóban lesz-e visszatérés, vagy csak pletykákról van szó, de túl sok jel utal arra, hogy nem csak híresztelésekről van szó.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!