A visszatérő Starix kicsire nem ad, egyből a major-t célozta meg új csapatával

A Na’Vi korábbi edzője visszaült a játékosi székbe, első meccse egy sima győzelem.

Március elején röppent fel a hír, hogy Starix, a Na’Vi korábbi világbajnoka és edzője Andrey "Andi" Prokhorov-nak, a csapat elemzőjének adja át a stafétát.

Starix feleslegessé vált, menesztik a Na'Vi-ból

A vezetőség úgy döntött, tovább már nincs szükség a csapat coach-ára. A legutóbb meccseken már a szerverre se ment fel starix.

Sokáig kétséges volt, hogy merre tart Starix karrierje. Saját bevallása szerint elgondolkozott azon, hogy aktív játékosi szerepben térjen vissza, de szóba jött az is, hogy esetleg kipróbálja magát streamer-ként. Majd két hónap elteltével érkezett meg a válasz a kérdésekre.

Több ajánlatom is volt különböző szervezetektől, a döntés nagyon nehéz volt. De miután beszéltem a Team Spirit képviselőivel és a játékosokkal, világossá vált, hogy ez az a szervezet ahol folytatni akarom az e-sport pályafutásomat.

A 29 éves ukrán Na’Vi legenda tehát immár az orosz Team Spirit játékosa, aki Anton "kibaken" Kolesnikov-ot váltotta csapatnál. Bemutatkozására pedig a tegnapi CIS Minor Closed Qualifier-en került sor, ahol az új Spirit luneup a krakkói major kvalifikációt célozza.

A torna első körében a szintén orosz teamasd ötösével csaptak össze, ahol a nagy öreg nem hozott szégyent az új csapatára.

A BO3-as meccset 2:0-ra nyerte a Spirit, mindkét pályát viszonylag könnyedén hozták. Mirage-on 1.30-as, Nuke-on pedig 1.08-as rating-gel  zárt az „újonc”. Ez pedig elég jó teljesítmény Starix-tól, aki már jó pár éve távol volt az aktív versenyzéstől.

A major részvétel igen ambiciózus cél a csapatnak, de a levegőváltozás talán most új erőt ad a veterán játékosnak és a Spirit kötelékén belül ismét motivációra lel a fiatal csapat lendületében. GLHF Starix!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!