Kizárták a két döntős EUNE Challenger series csapatot, mégis lehet magyar a zárt kvaliban!

A görög Different Dimensiont és a cseh Haldy eSports-ot is kizárták az EUNE Challenger Series nyitott kvalijából így a magyar BTM kapott esélyt arra, hogy bejusson a zárt kvaliba.

Több hete is már annak, hogy az EUNE Challenger Series nyílt kvalifikációi lezajlottak, az összes meccset lejátszották és mindegyik magyar csapat kiesett, a WiLD és a THR a negyeddöntőkben, a BTM pedig az elődöntőben, a Team HoP pedig már az első meccs után. A végső összecsapást a Forg1vent is jegyző Different Dimension és a cseh Haldy eSports játszotta, a találkozót az utóbbi nyerte 2-1.

Egy magyar csapat maradt talpon a Challenger Series selejtezőjében

Hodi | 17/04/29 11:39 Szomorúan zárult a magyarok számára a nyári Challenger Series selejtezőjének pénteki játéknapja: kiesett a WiLD, a THR és bluerzorék is, így már csak egyetlen bennmaradt magyar csapatnak, a Beautiful Talented Mennek szurkolhatunk.

Ezzel nagyjából vége is lenne a történetnek, de a tegnapi nap folyamán a két elődöntős vesztes csapat levelet kapott a Riot-tól. Ebben az állt, hogy mindkét döntős csapatot, vagyis a DD-t és a Haldy-t kizárták a versenyről. A pontos részleteket nem osztották meg a kizárás okáról, de annyit elárult a Riot, hogy mindkét csapat szabályszegést követett el a tornán és más játékos felhasználójával játszottak (account sharing) ezért mindkettőt véglegesen kizárták erre a tornára.

Így került újra képbe a magyar Beautiful Talented Men és a Team B, akik 3. 4. helyen végeztek, bronz mérkőzés nem volt lejátszva. Mivel mindkét döntős kikerült a képből ők soron kívül játszanak majd egy újabb döntőt egymás ellen, ha az információink helyesek, akár már holnap. Ennek a győztese egyből bekerül az EU CS zárt kvalifikációjába, ahol már a legnagyobbakkal kell szembenézniük. 3 darab EUW challenger csapattal, 6 nemzeti bajnokkal és a múlt szezon Challenger series 3. és 4. helyezettjével, akik már nem jutottak be az LCS promotionbe.

Ilyenre eddig egy példa volt csak a magyar csapatok között, egyedül a WSE-nek sikerült 2016 januárjában, de az LCS-be jutás már természetesen nem ment. Ez a helyzet egyébként elég irónikus, mivel a két döntős akit kizártak, nekik köszönhetően vérzett el a két legesélyesebb magyar csapat, vagyis a WiLD és a THR, a BTM pedig egy jó csapat, de az előző kettőhöz képest, még kevesebb siker fűződik a nevükhöz. Amit az ellenfelükről érdemes tudni, az az, hogy viszonylag könnyen jutott el eddig, az első körben egy elég könnyű ellenfelük volt a Vistula Eagles személyében, második körben pedig játék nélkül nyertek, mivel ott is kizártak két csapatot. Így akár még esélye is lehet a magyaroknak, de a határidő nagyon szorít, sőt a Riot még be is keményített, mert tagcserét erre a meccsre elvileg nem engednek, legalábbis erre a meccsre. A zárt kvalira már lehet cserélni, de legalább 3 embernek a kvalifikált lineup-ból a csapatban kell lennie. 

Ha összejön a győzelem a Team B ellen, az egy hatalmas lehetőséget jelenthet a Beautiful Talented Men-nek, mert ha bejutni nem is fognak, pár igen magas szintű csapattól lesz lehetőségük rengeteget tanulni és ezt később akár magyar kupákon kamatoztatni tudják.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!