Egyre biztosabb, hogy jön a voice chat és nem csak Koreába

Egyre biztosabb, hogy jön a voice chat és nem csak Koreába

Koreában már elkezdték a voice chat tesztelését. A Riot eleinte szkeptikus volt, de a kezdeti tesztek után egyre inkább pozitívan állnak a dologhoz.

Korábban már felreppentek a hírek, hogy a Riot egy ingame voice-chat implementálásán dolgozik, de eleinte eléggé szkeptikusak voltak a témában. Attól féltek leginkább, hogy egy ilye lehetőség még jobban megnyitná a terepet a toxic játékosoknak, akik újabb eszközt kapnának arra, hogy játékostársaikat inzultálják. 

PBE-ne az új Kindred, ekkora lő távot még biztosan nem láttunk! - videó

A mára más híres Vandiril folyton unatkozik, ezért próbál hibákat és érdekességeket találni a játékban, ezúttal az új Kindred került a középpontba.

Azóta annyi változott, hogy ennek a tesztelését valóban elkezdték a koreai szervereken és egy koreai Q & A alapján a Riot már belsőleg is foglalkozik a témával, tehát elég komoly valószínűsége lehet annak, hogy ez be is kerül a játékba. Eredetileg eléggé ellenezték az előbb említett okok miatt, először két éve került szóba a lehetőség. Akkoriban viszont kisebb teret hódítottak más külső programok, amik összerakták automatikusan a játékosokat egy szobába, ez volt a Curse-nek a programja. Most viszont teljes gőzzel haladnak előre egy reddit post alapján.

A részletek egyelőre még homályosak a kérdést illetően. A Riot elmondása szerint, viszont aktívan figyelik a teszteredményeket és most, hogy már frissítve lett a kliens, a lehetőség is megvan arra, hogy ezt beépítsék. Azt azért szem előtt kell tartani, hogy ezek egyelőre, csak Riot alkalmazottak posztjai, hivatalos bejelentés még nem történt a Riot részéről, hogy ez tényleg megvalósulna. 

Határidő jelenleg még nincs meghatározva, főleg hivatalos bejelentés híján, pusztán annyit tudni, hogy előkészítés alatt van és majd elérhetővé teszik, amint a megfelelő idő elérkezik. Az is fontos kérdés számukra, hogy olyan opciók is bekerüljenek, mint játékosok némítása, illetve maga a feature ki-be kapcsolható kellene legyen, így aki nem kívánja használni, annak meglesz ez az lehetősége is.

Ezek alapján nehéz lenne megtippelni, hogy a nagy közönség számára ez mikor lesz elérhető, de ha reálisan nézzük, talán egy preseason patch lehetne az a pont, ahova egy ekkora kaliberű változtatás beférne. Tavaly például sok orgyilkos, tárgy és mesterség változott meg, szóval akár már a VB után is várható lehet. Továbbá addig még várjuk a szintén fejlesztés alatt álló 10 bannos rendszert is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.