Összejött a csoda, magyar csapat a Challenger Series zárt kvalijában!

Összejött a csoda, magyar csapat a Challenger Series zárt kvalijában!

Miután a két döntőst kizárták, a BTM kapott egy újabb lehetőséget, hogy bizonyítsanak, amivel éltek is és bejutottak a zárt kvalifikációra!

Derült égből villámcsapásként érte a BTM csapatát a Riot Games levele, amiben az állt, hogy a két döntős csapatot, a Different Dimension-t és a Haldy e-Sports-ot is kizárták a versenyről account sharing-ért, így a harmadik és negyedik helyezett küzdhetett meg egymással a zárt kvaliba jutásért.

Kizárták a két döntős EUNE Challenger series csapatot, mégis lehet magyar a zárt kvaliban!

Aioween | 17/05/18 14:00 Több hete is már annak, hogy az EUNE Challenger Series nyílt kvalifikációi lezajlottak, az összes meccset lejátszották és mindegyik magyar csapat kiesett, a WiLD és a THR a negyeddöntőkben, a BTM pedig az elődöntőben, a Team HoP pedig már az első meccs után.

Ellenfelük nem mást volt mint a másik ágról érkező Team B, akik gyakorlatilag egy győzelemmel jutottak el idáig, mert a második körben nem volt ellenfelük. Ezzel szemben a BTM első körben a Downfall-al mérkőzött meg, majd utána az Evolution Online gárdájával, mindkét szériát 2-0-ra nyerték. 

Május 19-én került sor a mérkőzésekre, este 9-től. Egy Bo3-ban kellett bizonyítani, hogy ki a jobb és ezúttal ez a BTM-nek sikerült. Mindkét meccsen a magyarok irányították a pályát javarészt. Első alkalommal Top1Marci Kennen-je jobbnak minősült, mint az ellenfél Fiorája, és splitpush-al rengeteg tornyot hozott, valmaint DareDévil is büntetett Karthus-ával. Másodjára is jól indult a meccs a magyar fiúknak, legalábbis az early game-be, de aztán volt pár throw is, ami majdnem a mérkőzésbe került. Többször is pár ütésen múlt a Nexus és fel-alá rohangáltak a pályán, de végül meglett ez is. Ezzel 2-0-ra nyerte a találkozót a BTM, ami azt jelenti, hogy május végétől ők fognak részt venni e Challenger Series zárt kvalifikációján, ahol már a nagy csapatok fogják képviseltetni magukat.

Többek közt olyan gárdákkal kell megmérkőzniük, mint a Team Kinguin, vagy a francia Challenge France és egyéb francia kupákról ismeretes Team LDLC, akikkel már bluerzorék is találkoztak több ízben. A nyílt kvalifikációra még az eredeti felállással kellett részt vegyenek, de a zárt kvalira már lehetett cseréket eszközölni, amit meg is tettek. Úgy is mondhatnánk, hogy egyesített magyar erőfeszítés lesz ez az egész, hiszen több csapatból is érkeznek tagok, mint az az alábbi Facebook posztból is látszik. A THR-től Benji fog beugrani, itt lesz még Cuhi is az N6-ból, valamint LittlePwny is, aki mostanában a RIE-t erősíti. 

Ilyenre eddig nem sok példa volt, egyedül a WSE jutott ennyire közel az LCS-hez. Nagy kihívásokkal fognak találkozni a srácok, az biztos de pontosan az ilyen ellenfelektől lehet a legtöbbet tanulni, még akár egy vesztes meccsen is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!