Hosszú idő után megújult a HLTV.org!

Hosszú idő után megújult a HLTV.org!

A világon a legnagyobb szakmai tekintettel bíró, CS:GO e-sporttal foglalkozó szakportál, a HLTV.org dizájntuningon esett át!

Kétségkívül a HLTV.org a világ legnagyobb, kompetitív Counter-Strike-al foglalkozó szakoldala. Az oldalon megtalálható rengeteg hivatalos mérkőzésről livescore közvetítés, a profi CS szcénát érintő hír, fórum, elemzések és rengeteg más hasznos funkció. Az oldal 2004 óta létezik és szolgálja ki az érdeklődőket, ez alatt folyamatosan voltak kisebb volumenű frissítések, ám minden bizonnyal a mostani az egyik legnagyobbnak számít. Nézzük is, mit hozott nekünk az újítás.

Megújult dizájn

Ha felmegyünk az oldalra, minden bizonnyal ez a legszembetűnőbb. Az egész oldal kinézete megváltozott anélkül, hogy a megszokott funkciók elkerültek volna a „megszokott helyükről”, így mindent ugyanott találunk meg, ahol régen.

Mobilbarát kinézet

Mivel a mai világban a mobiltelefonok elengedhetetlen kellékké váltak mindenki számára, így eljött az idő, hogy a weboldalt üzemeltetők is alkalmazkodjanak. Egy kifejezetten okostelefonokra optimalizált weboldalt kaptunk, ahol nem kell nagyítgatni, minden a rendes méretében tárul elénk.

Éjszakai mód

Egy viszonylag elterjedt mód az éjszakai mód, ahol a világos színeket sötét színek váltják fel, ezzel kímélve azok szemét, akik esetleg sötétben kívánnak olvasgatni. Az oldal felső sávjában a lenyitható menüben lehet ezt bekapcsolni.

Automatikus időzóna választás

Ez egy kisebb, de annál hasznosabb funkció, amivel rengeteg félreértés kerülhető el, hiszen így nem kell az időzónára figyelni, mindenki a saját időzónájának megfelelő időpontot kapja. (A funkció régebben is elérhető volt, viszont bejelentkezéshez volt kötve).

Oldalsó navigációs oszlopok

Az frissítésben talán ez volt a legnagyobb „durranás”. A bal és jobb oldalon elhelyezkedő oszlopokban rengeteg hasznos információt érhetünk el, többek között a „Hét játékosát”, a HLTV csapat rangsorát, a közeledő (esetleg jelenleg is futó) eseményeket, a galériát, a napi mérkőzéseket, illetve a legutóbbi témákat a fórumon.

Az oldalon ezenkívül történtek úgynevezett micro bug-fixek, ezek az átlagolvasó számára láthatatlan, ám az oldal gördülékeny működésében fontos szerepet játszó apró hibák javítása.

A szerkesztők szerint ez még csak a kezdet, ezt még követni fogja jó pár frissítés. Ti mit gondoltok az oldalról, nektek hogy tetszik az új, letisztultabb dizájn?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!