Négy csapatot zártak ki eddig a SEC-ről, jöhet az utolsó hajrá

Négy csapatot zártak ki eddig a SEC-ről, jöhet az utolsó hajrá

Az eredetileg 8-8 csapattal induló két csapat mára 6-6-ra zsugodorodott, mivel 4 csapat is "feladta" a harcot, mindenki a maga módján.

Pár elmaradt meccset leszámítva utolsó köréhez érkezett az ESL Southeast European Championship online csoportköre. Eredetileg összesen 16 csapat jutott be, de azóta egy kicsit megcsappant a számunk, ugyanis négy csapat kilépett a versenyről.

ESL SEC: Kieső helyen a WiLD, csoportelső lehet a THR

Felemásan alakul a magyarok teljesítménye a SEC-en, a THR első helyen, míg a WiLD búcsúzhat, a Team HoP láthatóan kiégett.

Szerencsére vagy sem, egyenlően oszlott fel a visszalépők száma a két csoporton belül, így mindkettő 6-ra zsugorodott az eredeti 8-ról és az összes addigi meccsüket eltörölték, azoknak az eredményei nem fognak beleszámítani a végső pontokba.

A négy visszalépett csapat között szerencsére nincsen magyar, mi kitartunk. Mindenféle kommunikáció és válasz nélkül lépett vissza a Void Gaming, valamint a Stricktly Taken, akik mondhatni szó nélkül tűntek el és az ESL többszöri megkeresésére sem reagált. Így a kizárás mellett még fejenként 5-5 minor penalty pointot is kapnak. Az Erase 5 és az iNNERFiRE értesítették a szervező gárdát visszalépési szándékukról így ők csak 3-3 minor penalty pointot kapnak. De hogy állnak azok a csapatok, akik még versenyben vannak és azon belül is a magyarok? Nézzük őket csoportokra lebontva.

A csoport


Az A csoportot fej-fej mellett a Yordle Elite Force és a Team Horizon Reapers vezeti, mindkettőjüknek még egy-egy meccsük lesz. A THR nagy valószínűséggel továbbjutott már, hiszen utolsó ellenfelük a jelenleg 0-3-ban álló ASUS ROG ELITE lesz, míg a Yordle-nek a Greek Regenesis-el kell megküzdenie. A Team HoP-nak játszani kell a Greek Regenesis-el, ha ezen a meccsen nyernek, akkor talán még van esélyük továbbjutni a negyedik helyen, de ha ezt bukják, akkor biztos a kiesés.

B csoport


A B csoportban a Different Dimension és az Instinct Esports biztos továbbjutók, már csak a harmadik és negyedik kiadó hely sorsa kérdéses. A WiLD már összes meccsét lejátszotta és 1-4-ben végeztek így ezzel kiestek a versenyről, mivel ha az Instinct nyer is az Expire Nation ellen, a Great! vs N6-ból egyik csapat biztosan második csoportbeli győzelmével távozik és így már megelőzik az WiLD-ot. Tehát az egyetlen lehetséges magyar továbbjutó ebből a csoportból a Nice Gaming, nekik még lesz egy meccsük a szintén 1 győzelemmel álló Expire Nation ellen is május 23-án.

Reálisan nézve tehát, az elindult négy magyar csapatból kettőt láthatunk esetlegesen a szófiai offline eventen. A Different Dimension a B csoportból biztos csoportelsőként rögtön kvalifikálta magát Szófiába. Az A csoport már ennél bonyolultabb, mivel mind a YEF, mind a THR és a GRE is végezhet első helyen. Itt mindenképp meg kell várni még a meccsek eredményeit, hogy biztosan lássuk ki jut tovább, hiszen akár egy hármas döntetlen is lehet az első helyen.

A rájátszás egyelőre még nem tudni mikor kezdődik, de nagy valószínűséggel kb. egy hét múlva, amint a csoportkörök befejeződtek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!