Uncsi már a napi win botok ellen? Jöhetnek a questek!

Uncsi már a napi win botok ellen? Jöhetnek a questek!

Jelenleg nem sok minden "motivál" arra, hogy napi szinten játsszunk a napi győzelemért járó bónuszon kívül, ezen változtatna a Riot Games!

Úgy tűnik, majd 8 év után a Riot Games-hez is eljutott az üzenet, hogy a másoknál is nagy sikereknek örvendő napi küldetések elég jól működnek és visszacsalogatják a játékosokat minden nap. Éppen ezért bejelentették, hogy ők is élni fognak ezzel a lehetőséggel és hamarosan bevezetik a napi küldetéseket a játékba. 

Akár kétszer is bannolhatjuk Yasuo-t a 10 bannos rendszerrel!

Régóta ígéri már a Riot, hogy a profikhoz hasonlóan mi is 10 hőst tilthatunk ki egy-egy meccs előtt, nézzük pontosan hogyan is tehetjük ezt meg!

Korábban aggályokkal tekintettek erre a témára, mert attól féltek, hogy negatív hatása lenne a játékosok hozzáállására, mivel a esetlegesen napi küldetés kerülne előtérbe a játék kárára. Olyan játékokban mint a Battlerite, vagy a Hearthstone kerek perec megmondják, hogy milyen karakterrel/deck-el játsszál X alkalommal, ez pedig nem igazán működik jól egy olyan rendszerben, ahol 4 másik játékossal együtt kell elérni valamit.

Erre is találtak megoldást a küldetésekkel, mert leginkább olyan dolgokhoz lesz kötve, amik nem annyira befolyásolják az alapvetően elvárt viselkedési normákat. Két fő irányelv szerint fogják meghatározni a küldetések célját.

  • A küldetések nem kényszeríthetnek minket trollkodásra.
    • Ez egy elég érzékeny téma. Fontos, hogy a küldetések ne késztessék negatív viselkedésre/hozzáállásra a játékosokat. Ez azt jelenti, hogy a küldetések nem bátoríthatják őket abban, hogy rosszabbul vagy esetleg vereségre játsszanak. Néhány kivétel lesz, de ilyenkor mind az 5 játékos azonos küldetést fog kapni. 
    • Egy jó küldetés így néz ki: nyerj három meccset, ahol legalább 10 killünk vagy assistunk van
    • Rossz küldetés: nyerj egy meccset Lux-al, ahol 300 vagy több AD-d van
  • A küldetések a tudásod teszik próbára, nem a türelmed.
    • Nem minden küldetés lesz egyszerű és nem biztos, hogy mindet egy délután alatt teljesíteni fogjuk, viszont egy küldetés sem lesz olyan, ami arra épít, hogy mennyit vagyunk hajlandóak játszani.
    • Jó küldetés: nyerj három meccset Leonával, ahol A vagy jobb értékelést kapsz
    • Rossz küldetés: játssz 100 meccset Leonával.

Azt is hozzátették, hogy a küldetések meríteni fognak az adott régió ünnepeiből, tehát karácsonykor szinte biztos, hogy külön az ünnephez fűződő küldetések is lehetnek. Természetesen az e-sportok sem maradhatnak ki a jóból, egy-egy nagyobb rendezvény alatt, mint a hétvégén véget érő MSI, ahhoz köthető feladatokat is kaphatunk akár. 

Akár küldetéssorokat is kaphatunk, hogy bebizonyítsuk elkötelezettségünk például a TSM mellett és cserébe kapunk egy egyedi ikont, vagy egy karakternek a háttér történetét élhetjük újra pár küldetésen keresztül.

Hogy ez pontosan mikor lesz elérhető, a Riot-tól megszokottan nem kaptunk pontos határidőt, ezeket általában nem dobálják túl gyakran, inkább csak bejelentik, hogy itt van. Talán a szezon végére, vagy akár a nyári szezon kezdetével, nem tudni még egyelőre.

Ti milyen küldetéseket látnátok szívesen?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!