Kegyetlenül kiszúrt a Blizzard az ausztrál Hearthstone-osokkal

Kegyetlenül kiszúrt a Blizzard az ausztrál Hearthstone-osokkal

Egy héttel a vége előtt szóltak, hogy másik szerveren kell játszaniuk, ha be akarnak jutni a Wild versenyre.

A Blizzard az év elején azt ígérte, hogy az idei évben jóval nagyobb hangsúlyt fog fektetni a Hearthstone-ban a Wild formátumra. Végül pedig így is lett: a legutóbbi Heroic Brawlban az összes megjelent lapot lehetett használni, április végén pedig bejelentették, hogy a májusi hónap legjobb ladderezői egy hivatalos Wild versenyen vehetnek majd részt.

Eljött a Wild ideje! Hivatalos versenyt tart a Blizzard

Wild versenyt tervez a Blizzard, a májusi hónap Top 64 játékosa fog bejutni.

Sokan rá is haraptak a lehetőségre és a Wild módnak szentelték ezt a hónapot. Nemrégiben azonban jött a feketeleves: közzétették a hivatalos versenyszabályzatot, melyből kiderül, hogy az ausztrál és új-zélandi játékosoknak az ázsiai szerveren kell játszaniuk, ha kvalifikálni szeretnék magukat.

Ezzel csak egy gond van: hogy egyáltalán nem logikus. A játék automatikusan az amerikai szerverre teszi a játékosokat, amikor regisztrálnak, sőt, a Blizzard hivatalos útmutatójában is az szerepel, hogy Ausztrália és Új-Zéland az amerikai régióhoz tartozik náluk.

Felmerül a kérdés: miért vártak ennek közzétételével május végéig? Az ausztrál és új-zélandi játékosok felháborodása teljesen jogos, hiszen így alig egy hetük maradt csak arra, hogy megpróbáljanak a legjobbak közé kerülni egy másik szerveren.

A Wild Open Online Qualifier selejtezőkre minden régióból (Európa, Amerika, Ázsia-Óceánia, Kína) a Top 64 játékos jut majd be a májusi Wild ranglétra alapján. Az egyes kvalifikációs versenyek döntősei (tehát összesen 8 játékos) pedig az élő fináléban, a Wild Open Tournamenten csaphatnak majd össze, ahol 25 ezer dollárt fognak szétosztani a résztvevők között. Ausztrál és új-zélandi ezek után jóval kisebb eséllyel lesz köztük...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!