Első helyen jutott tovább a THR, csomagolhatnak Szófiába!

Első helyen jutott tovább a THR, csomagolhatnak Szófiába!

Két dolog kellett a THR-nek a kijutáshoz tegnap és mindkettő bejött, így már biztos résztvevői a szófiai offline event-nek.

Június végén már biztosan pakolhat a Team Horizon Reapers, mivel a tegnapi napon első helyen jutottak tovább az A csoportból, ami azt is jelenti egyben, hogy automatikusan kvalifikálták magukat a Szófiában megrendezett döntő eseményre. Összesen négy csapat vehet részt az ESL SEC végső összecsapásain, ebből már három biztos.

Négy csapatot zártak ki eddig a SEC-ről, jöhet az utolsó hajrá

Aioween | 17/05/22 13:00 Pár elmaradt meccset leszámítva utolsó köréhez érkezett az ESL Southeast European Championship online csoportköre. Eredetileg összesen 16 csapat jutott be, de azóta egy kicsit megcsappant a számunk, ugyanis négy csapat kilépett a versenyről. Felemásan alakul a magyarok teljesítménye a SEC-en, a THR első helyen, míg a WiLD búcsúzhat, a Team HoP láthatóan kiégett.

Az utolsó megmérettetés jött (volna) tegnap a THR számára, ellenfelük az ASUS ROG ELITE csapata volt. Mivel ők már amúgy is 0-4-ben voltak, továbbjutni tehát semmi esélyük nem volt és valószínűleg eddigi teljesítményeik alapján amúgy sem nyertek volna, úgy döntöttek, hogy inkább nem állnak ki a srácaink ellen. Ez egyrészről jó hír, így biztos volt a győzelem, másrészről viszont szomorú, hogy egyes csapatok nem hajlandóak a végsőkig küzdeni és mindent megtenni az ügy érdekében. Elég ha csak a Roccat idei feltámadására gondolunk az LCS-ben, akik heteken keresztül egy meccset sem voltak képesek megnyerni, aztán hirtelen megjött a csoda.

A megnyert meccsel még nem teljesen érezhette magát nyeregben a THR, mivel még két másik csapaton is múlt a kijutásuk. Ez a két csapat a Yordle Elite Force és a Greek Regenesis volt. A mérkőzés előtt a Yordle Elite Force 3-1-re állt, míg a Greek Regenesis 2-1-re. Figyelembe véve az egymással szembeni eddigi meccseredményeket a THR szempontjából a GRE-nek kellett nyernie, hogy ők biztos továbbjutók legyenek. Ez szerencsénkre összejött és a görög csapat két viszonylag egyoldalú meccsen összecsomagolta a kis yordle-öket. Mivel a THR anno 2-1-re nyerte összecsapását a GRE ellen, így ha ők 4 győzelmet is szereznének, amire még megvan az esélyük, akkor is a THR lenne az első. A Yordle Elite Force-nak pedig ez lett volna az esélyük automatikusan kvalifikálni, ők nyertek a THR ellen, tehát egy 4-1-es döntetlen állás mellett a bolgár csapat utazhatott volna fővárosába.

Ezek alapján az A csoportból biztos továbbjutó a THR, a rájátszásba pedig a Yordle Elite Force, a Greek Regenesis (függetlenül mai meccsüktől a kiesett Team HoP ellen) és a Cool Gaming jutott tovább.

A B csoportban első helyen a Different Dimension végzett, akik így szintén ott lesznek Szófiába. A másik három rájátszást érő helyért, pedig még folyik a harc, bizonyos szempontból. Második és harmadik helyen már biztos továbbjutók az Instinct Esports, valamint a magyar Nice Gaming. A mai napon a Nice Gaming még játszik az Expire Nation-nel, aminek az eredménye sok mindent befolyásol. A Nice Gaming-et a végkimenetel annyira nem érinti, ők így is úgy is továbbjutottak, viszont ha ma nyernek, akkor az Expire Nation is 1-4-be kerül, pont mint a WiLD Multigaming. A WiLD-nak az egyetlen győzelme pont az Expire Nation ellen van, így ők jutnának tovább. A Great! Team is 1-4-ben van, ők pont a WiLD ellen nyerték egyetlen meccsüket, ellenben tegnap nem jelentek meg, mivel supportjuk kilépett a csapatból. Bejelentés azonban nem érkezett a részükről, ami büntetőpontot ér, így kétséges, hogy még a WiLD ellen nyert meccsükkel is labdába rúghatnának a továbbjutásért, főleg egy hiányos felállással.

A két csoportelsőn kívül már biztos résztvevő Szófiában a G.Play is akik a Wildcard tornáról jutottak be, tehát már csak egy kiadó hely van. Ez az egy csapat a rájátszásba bejutott 6 körül fog kikerülni, a nemsokára kezdődő rájátszásokból, ahol egy magyar csapatnak biztosan, jobb esetben akár még kettőnek is szurkolhatunk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!