Mától kezdődik az EU CS zárt kvali, hosszú és nehéz útra lépett a BTM

Köszönhetően a két döntős kizárásának a BTM nem csak kapott, de élt is a lehetőséggel, hogy bekerüljön az EU CS zárt kvalifikációjába.

Rég volt már magyar csapat ilyen közel az LCS nagyjaihoz és bár továbbra sem feltétlen mondhatjuk el, hogy a Beautiful Talented Men a legesélyesebb csapat a 12 közül, mindenképp sok tapasztalattal távozhatnak majd a tornáról, ami május 23-án veszi kezdetét, vagyis ma este.

Összejött a csoda, magyar csapat a Challenger Series zárt kvalijában!

Miután a két döntőst kizárták, a BTM kapott egy újabb lehetőséget, hogy bizonyítsanak, amivel éltek is és bejutottak a zárt kvalifikációra!

Mint említettük, összesen 12 csapat jutott be erre a végső előtti megmérettetésre, ahonnan majd két csapat kerül ki a végén. Ez a két szerencsés és persze tehetséges csapat küzdhet meg az LCS-be jutásért, hacsak addig nem vezetik be a franchise rendszert itt Európában is. Hogy milyen csapatokból áll ez a piszkos 12? Nézzük meg őket tételesen!

Az előző Challenger Series 5. és 6. helyezettje kap automatikusan helyet, ők a Team Kinguin, valamint az egykori LCS csapat, legalábbis szervezet, a Millenium. Anno őket legyőzve jutott be az UOL az LCS-be, a Bo5 eredményre 3-2 lett a javunkra. Az EUW szerverről három gárda jutott be, ők nem mások, mint a Red Bulls, ahol többek közt a két magyar manager, a Vitality-ből érkező The Minimalist és az egykori Fnatic manager, IzpAH is tevékenykednek. Utánuk következik egy elég régi, de eddig nem sok áttörő sikert elérő dán Tricked Esports, valamint a nemes egyszerűséggel Reign-nek keresztel ötös. EUNE szerverről a mi magyar srácaink, vagyis a Beautiful Talented Men érkezett. A maradék 6 helyet pedig a nemzetik kupák győztesei képviselik hat különböző régióból. Franciaországból a Team LDLC, akiket azóta bluerzorék több ízben is lenyomtak, német földről az elektronikai márka képviselete, vagyis az Euronics Gaming, a skandináv országokból nagyon találóan a Wind and Rain érkezik, a spanyoloktól a KIYF e-Sports Club tudott bejutni, közeli lengyel barátainkat az Ago Gaming képviseli és végül de nem utolsó sorban az Egyesült Királyságból nemes angolsággal az MnM Gaming csatlakozik.

A minket is érint BTM a B csoportba került.

A mérkőzések a mai napon kezdődnek és első ellenfelük a BTM-nek nem más lesz, mint a Team Kinguin, ami rögtön egy elég nagy falat lehet a srácoknak. Azt azért tegyük hozzá, hogy nem egy sima BTM csapatról van csak szó, a rostert kiegészítették még három másik magyar játékossal, akik más csapatokból jöttek segíteni a magyar érdekeket. A Rift Esports-ból támogató cserének LittlePwny csatlakozik, középső ösvényre szintén csereként Cuhi segít be a Nice Gaming-ből és végül de nem utolsó sorban a THR-ből Benji is érkezik, ő viszont kezdő játékosként. A kezdő felállás tehát Top1Marci topon, Benji a dzsungelben, DareDévil miden, Hernando ADC és Valdorn support, illetve az eddigi kezdő dzsungelesük Toby, csere lesz.

A teljes beosztás is látható már, egész héten lesznek meccsek, hogy a mi srácaink mikor játszanak, az az alábbi táblázatból kiderül, keressétek a BTM taget benne!

Az élő adást az alábbi linken követhetitek magyarul, a mérkőzések ma délután 5-től kezdődnek, a magyarokat érintő meccs pedig este 8-tól várható. Innen is kívánunk sok sikert a BTM csapatának és reméljük, hogy a lehető legtöbbet fogják ebből tanulni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!