Csatlakozik az EU LCS-hez a NiP, repül a teljes FNA lineup

Csatlakozik az EU LCS-hez a NiP, repül a teljes FNA lineup

Korábban már voltak híresztelések, hogy a NiP visszatér a LoL-hoz, az FNA játékosai viszont a rövidebbet húzták ezzel.

Elég drámai módját választotta visszatérésének a CS:GO-ból is ismert NiP szervezete. Arról már voltak korábban is hírek, hogy megvennének egy EU LCS helyet és annak ellenére hogy a NiP CEO-ja ezeket még akkor tagadta, végül a források igaznak bizonyultak.

Visszatérhet az EU LCS-be Bjergsen volt csapata, a NiP?

Aioween | 17/05/16 11:15 Egyes források szerint visszatérni készül a svéd szervezet a League of Legends színterére. A nagy múltú Ninjas in Pyjamas inkább CS:GO-ban volt sikeres az elmúlt években, de ez többek közt azért is van, mivel nem volt LoL csapatuk hosszú évek óta, mivel a csapat 2014 október 4-én feloszlott.

Az egyértelmű volt, hogy az FNA nem tarthatja meg helyét az EU LCS-ben, az ott játszó Fnatic miatt, ezért eladásra fognak kényszerülni. Arra viszont már annál kevesebben számítottak, hogy ez egyben azt is jelenti majd, hogy a teljes csapat repülni fog és a NiP senkit nem tart meg abból gárdából, aki kvalifikálta magát eredetileg. Ők lesznek egyébként a második új csapat idén a nyári szezontól a Mysterious Monkeys-el együtt. 

A vásárlásnál valami nagyon balul sült el, aminek az lett az eredménye, hogy senkit nem tartottak meg, nem csak a játékosokat, de az edzőt, a teljes háttérgárdát is menesztették és egy új csapatot fognak összerakni. Ezt a korábbi FNA edzője is megerősítette indirekt módon egy tweeten keresztül.

Az új lineup elég érdekes lesz, jelenlegi állás szerint a felső ösvényre Profit érkezik az SKT T1-ből, dzsungeles pozícióban Shook fog játszani, aki eddig a Vitality-nél volt, midre a kT Rolsterből jön Nagne, lövészként az eddig Giants Gaming színeiben játszó HeaQ fog játszani és végezetül támogató pozícióba Sprattel jöhet a PSG-ből, edzőként pedig a Fnatic-ban nagyon gyengén teljesítő NicoThePico.

Az FNA volt játékosai természetesen csalódottak, hiszen úgy érezhetik, hogy a semmiért dolgoztak eddig. Ennek többen is hangot adtak, köztük a Fnatic-ból lecserélt Amazing, akit Broxah váltott a "nagy" csapatban.

Páran azért próbálták valahogy csitítani a kedélyeket, mivel sok rajongó felháborodott a döntésen. Klaj azt is hozzátette, hogy három tagot is megkörnyékezett a NiP, ők viszont szerettek volna egy csapatként maradni és inkább visszamondták az ajánlatot.

Elvileg olyan értesülések is vannak, miszerint nem csak a NiP hibás ebben a tranzakcióban. Még ha a kisebb csapatról is van szó, továbbra is Fnatic égisze alatt lévő játékosokról van szó, akiket valószínűleg elég borsós áron szerettek volna mérni, a NiP pedig nem kért ebből. Az biztos, hogy nem ez a legjobb bemutatkozás, amivel a NiP indíthatott volna, de az üzlet az üzlet. Kissé szerencsésebb helyzetben érezheti most magát MrRallez, aki még mindig tagja az FNC szervezetének, lévén, hogy ő ment ki a csapattal Koreába, így az ő szerződése módosulhatott valamelyest.

Ti mit szóltok ehhez az átvételhez, ki hibázott nagyobbat?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!