Az ECS egy arénában rendezi a következő csoportkört

Az ECS egy arénában rendezi a következő csoportkört

Május 27 és 28 között a kaliforniai rajongókat szórakoztatják majd egy kis LAN-nal.

Az ECS-t szervező FACEIT úgy döntött, hogy ideje kicsit feldobni a ligát valami extra ínyencséggel és így született meg az ötlet, hogy a csoportkör egyik hétvégéjét nem a stúdióban rendezik, hanem egy arénában, élő közönség előtt. Ezzel megoldhatják az európai és észak-amerikai régiót is egy-egy offline eseménnyel az ECS 3. szezonjában!

Az EPL után az ECS is YouTube exkluzív lesz!

Uacute;jabb nagy halat fogott a YouTube, ezúttal az ECS-szel kötöttek exkluzív szerződést!

A kaliforniai Santa Anában található Esports Arena adja majd a helyszínt a FACEIT új ötletéhez, mely egy hozzávetőleg 1400 négyzetméteres területű rendezvényközpont. Itt rendezik majd meg a hétvégén az ECS harmadik szezonjának aktuális fordulóját, ahol az SK Gaming, az Immortals, a Luminosity és a CLG játszanak majd összesen hat mérkőzést egymás között.

A menetrend közép-európai nyári időszámítás (CEST) szerint a következő lesz:

esport csgo counterstrike cikk tbr ecs szezon 3 super weekend

A május 27 és 28 közötti "nyílt" rendezvényre természetesen belépőt kell vásárolni, ez 15 dolláros napijegyet, valamint 25 dolláros bérletet jelent. Azonban hogy a kép teljes legyen meghívtak DJ-ket is az IEM Katowice után szabadon. Viszont itt nem a show előtti bemelegítés lesz a főszerepben, hanem épp ellenkezőleg: a szombati nap végén egy kis levezetésre bárki ingyen csatlakozhat, ahol a játékosokkal együtt szórakozhatnak egy after party keretében.

Ezen felül lesz dedikálás, különleges vendégek és még sok minden más, amit egyelőre titokban tartottak a FACEIT-esek. De jó kérdés egyébként, hogy még is miért csinálják ezt az egészet egy sima csoportkörös hétvégéből? Természetesen a marketing az oka, hiszen jövőhéten véget ér a csoportkör, vagyis egyre közelebb a döntő melyet június végén rendeznek a már megszokott helyen Londonban, a Wembley stadionban.

esport csgo counterstrike cikk tbr ecs szezon 3 super weekend
Az első ECS szezon döntőjét is Wembleyben rendezték, a képen a győztes G2 látható - forrás: ECS

Valljuk be elég távol van még földrajzilag (Kalifornia vs. Anglia) és időben is (egy hónap) a döntő, ezért érdemes az emberek fejébe vésni, hogy bizony ilyen is van és foglalkozni az észak-amerikai szurkolókkal. Ráadásul kicsit borsot is tudnak törni az ESL orra alá, akik pont jövőhéten, pont a texasi Dallasban rendezik az ESL Pro League 5. szezonjának fináléját.

Ha kicsit jobban bele gondolunk, akkor azért nem is olyan rossz ötlet ez, hiszen így mindkét régiót kiszolgálják egy exkluzív, offline rendezvénnyel. Ezzel szemben a többi nagy rendezvényszervező nem foglalkozik a különböző régiók CS:GO rajongóival úgy, ahogy kellene: egyre több versenyt visznek Amerikába vagy egyéb feltörekvő régiókba, Európa pedig lassan tier 1-es LAN nélkül marad két Major között.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!