Hullámvölgyben a Heroic, valde távozott

Hullámvölgyben a Heroic, valde távozott

A dán Heroicnál sem megy minden gördülékenyen, a Minor selejtezőjén már kiestek, most pedig már távozó is van.

Nem csak a NiP-nél, a svéd-dán ötösnél, a Heroicnál sincs minden rendben, főleg, ha az utóbbi három hónap eredményeit nézzük.

Az utóbbi időszak eredményeit leginkább egy hullámvasúthoz lehetne hasonlítani. A DreamHack Austinon egy jónak számító, 3-4. helyen végeztek (az akkor nagyon jó formában játszó Immortals-tól kaptak ki). A DreamHack Tourson szintén egy meglepetés csapat, a Misfits jelentette a végállomást, immár a legjobb nyolc között. Az ESL Pro League-ben a középmezőnyben, 9. helyen végeztek.

Ekkor jött a PGL Major Kraków Minorjának selejtezője. A csapatnak papírforma szerint egyértelműen tovább kellett volna jutni, sőt… Ehelyett 5 meccsből kettőt sikerült megnyerniük a – mostanában gyengélkedő – Epsilon eSports ellen, illetve a Red Reserve ellen. A három további mérkőzésükön a bolgár Outlaws-tól, az iGame-től, és a fnatictól szenvedtek vereséget.

Az ESL One Cologne 2017 zárt selejtezőjén – immáron valde nélkül – feltámadtak és a középcsapatokkal teletűzdelt mezőnyt map loss nélkül verték végig, olyan cspatokon átgázolva, mint a német BIG-et vagy a Team Dignitas, ezzel kvalifikálva magukat a kölni rendezvényre.

Néhány nappal az után, hogy a Heroic padra ültette valde-t, érkezett a hír, hogy valde és a dán szervezet útjai elválnak. A váltás olyan szempontból viszont érdekes, hogy – igaz hullámvölgyekkel -, de értek el jó eredményeket valdeval. A másik érdekesség, hogy valde anno kifejezetten ígéretesnek tűnt, sokak – eddig – a Heroic egyik legjobbjának tartották. Utódjáról egyelőre nincs hír, a gárda egyelőre nagy erőkkel keresi a fiatal dán helyettesét.

Az eset után a dán játékos a következőt mondta:

"Valóban kezelhettem volna jobban a helyzetet, illetve az időzítés is lehetett volna jobb, de utólag úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás ha tovább állok. Mindig is értékeltem a Heroicos srácokat és az együttműködésünket a RFRSH-sel, akik azért dolgoznak, hogy új és professzionális megközelítéseket hozzanak a játékba. De attól függetlenül, hogy nagyon erős játékosok vagyunk, nem működtünk megfelelően csapatként."
"Vállalom a saját részem a felelősségből, de ennek a tudata frusztrációt okozott, ami tovább gyengítette a csapat működését. Most pedig új csapat keresésén vagyok és igazán értékelem, hogy a RFRSH hajlandó segíteni ebben."

A RFRSH Entertainment vezérigazgatója, Nikolaj Nyholm hozzátette, hogy már dolgoznak valde pótlásán, illetve új csapatának megtalálásán.

"Támogatom Henrik döntését, de miatt most egy új játékost kell keressünk a helyettesítésére. valde egy nagyon tehetséges játékos és szívesen folytattam volna vele a munkát, hogy segíthessem a fejlődésben. Általánosságban nem engedtünk volna el egy játékost, amíg a szerződése tart, de több meghatározó ok miatt így döntöttünk és hiszem, hogy ez helyes volt. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy új csapatot találjunk neki."

Ti mit gondoltok, jót fog tenni ez a váltás a Heroicnak? Ki lesz valde utódja?

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!