Nem lesz többet LoL az IEM rendezvényein!

Nem lesz többet LoL az IEM rendezvényein!

Egy egész évnyi "szenvedés" után arra jutott a Riot és az ESL, hogy jobb lesz mindkét félnek, ha egy ideig nincs LoL az IEM rendezvényein.

Határozatlan időre elválnak az ESL és a Riot Games útjai, legalábbis ami az Intel Extreme Masters eseményeit illeti. Ezeket pár havonta rendezték meg a világ számos pontján, Oakland, Sydney, Köln, legutóbb Gyeonggi és persze a döntő esemény Katowiceben. A gondok és hiányosságok azonban már tavaly is jelentkeztek, először talán az oaklandi állomáson volt ez leginkább érezhető.

Leáldozott volna az IEM LoL rendezvények csillaga?

Aioween | 17/03/09 15:45 Egy érdekes videó jelent meg a yahoo esports-on, ahol egy régi motoros, Travis fejti ki véleményét az idei IEM Katowiceról, de igazából ezek a létjogosultsággal kapcsolatos kérdések bennünk is felmerültek már. És itt nem csak Katowice-t lehetne megemlíteni, hanem konkrétan bármelyik IEM helyszínt.

Katowice-ben is voltak gondok bőven, kezdve attól, hogy a csapatok sorra mondták le a megjelenést, köztük két nagy ágyú is, az SKT T1 és Cloud9 is visszalépett. Ezzel az amerikai kontinens kiesett a versenyből és Koreából is csak egy 8. és 10. helyezett jött el a Rox Tigers meg a Kongdoo Monster képében. A döntőt végül a G2 játszotta az FW-vel szemben, melyet utóbbi nyerte.

Először 2011-ben láthattuk a LoL az IEM rendezényein belül, aminek hála robbanásszerűen indult meg a League of Legends az addig már több évet megélt IEM berkein belül. Ez után az év után rendezték meg az első világbajnokságot is a játékból, alig pár hónappal később. Többek közt itt született meg Katowice-ben a legendás xPeke backdoor pillanat Ocelote-ék ellen.

Az utóbbi években a rég múlt korok fénye halványulni kezdett és egyre kevesebb csapatot, valamint nézőt érdekelt már a verseny, ahogy besűrűsödött vagy átalakult az időbeosztás az LCS és egyéb nemzetközi versenyek között, így nem mindenkinek jutott elég ideje erre a versenyre. A bejelentést az IEM azóta lemondott főszervezője, Michal Blicharz jelentette be twitteren.

Okként leginkább az időbeli összeegyeztethetetlenség lett megjelölve, miszerint a jelenlegi Riot-os időbeosztás mellett ellehetetlenült a verseny és ezért a továbbiakban is olyan visszamondások lennének várhatóak, mint idén. A Riot úgy tűnik nem akar tágítani, de erre is megvan az okuk, mivel ők is készülnek valamivel. Annál is nehezebb lett a dolguk, miután a Riot már nem volt hajlandó szünetet eszközölni az LCS-ben, mint régen az IEM miatt. Ez mindhárom állomásnál érezhető volt, Oakland-ben, Gyeonggi-ban és Katowiceben is hiányos megjelenések voltak a csapatoktól.

A másik gondot a pénz is jelenthette, a nyereményalap elég soványra sikerült idén, főleg ha figyelembe vesszük, hogy más helyeken más játékokban milyen összegekkel dobálóznak a szervezők. Talán emiatt se érte már meg annyira a csapatoknak eljönni, túl sok kiadás, túl kevés lehetséges nyereményért.

Ha mindez nem lenne elég, az IEM Katowice eseményen olyan gyermeteg hibákat követtek el technikai részről, amire nem nagyon volt példa. CS:GO-s hangok hallatszottak be az adásba, mert egyik unatkozó kolléga közben egy CS:GO közvetítést nézett és elfelejtette kikapcsolni a hangot, laggoltak a játékosok egy LAN eseményen, amire ritkán látni példát és az Intel által is támogatott versenyen a gépek valamiért nem bírták el a LoL, folyamatos FPS droppokkal kellett játszaniuk, amit a G2 vállalt, miután tele lett a hócipőjük a több órás technikai szünettel. Emiatt a döntő is elcsúszott, az utolsó meccset hajnali 1 után fejezték be, mondani sem kell, alig maradtak már a csarnokban, így az FW végső győzelmét kevesebb, mint 100 néző ünnepelte a helyszínen. Egy ilyen szintű szervezettől az ekkora bakik nem elfogadhatóak és persze rossz fényt vet a League of Legends brandjére is

Eddig két nagyobb nemzetközi eseménnyel rendelkezett a Riot Games, ami nem más, mint a VB valamint a nemrég véget ért MSI, de nemsokára jöhet valami új is részükről, a Rift Rivals, szóval több oldalról is fújhat a szél.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!