Túl édesre sikerült a rágógumi a 7.10-ben, jöhetnek a nerfek

Túl édesre sikerült a rágógumi a 7.10-ben, jöhetnek a nerfek

Elsőre kissé gyengének érezték a 7.9-es Zac-et, így egy patch-el később buffolták, de úgy tűnik túl erősre sikeredtek a változások.

Szegény Zac nagyon össze lehet most zavarodva, hogy pontosan mi is történik körülötte, annyi változás érinti. Először kapott egy fél rework-öt a mid season patchben, ahol leginkább az ultijához és Q képességéhez nyúltak hozzá. Aztán elsőre úgy érezte a Riot és a játékosközönség egy része, hogy elég gyengécskére sikerült, ezért buffolták a 7.10-ben. Az erősítés mondhatni összejött, sőt még talán kicsit túl jól is sikerült, mert a fejlesztők máris nerfeken gondolkoznak.

Rammus és Heimer rework, ping mute és ff15, megjött a 7.10-es patch!

Szép vaskos patch note-ot kaptunk ezúttal, rengeteg változással, nézzük mik a legfontosabb újítások ezúttal!

Persze mit sem tudhat ő, mivel csak egy mesterségesen életre keltett rágógumi nem túl sok ésszel megáldva, de akkor is. Viccet félretéve, egész jó győzelmi aránya volt a rework előtt, aztán amint megújult, hirtelen lesüllyedt jó mélyre. Az új Zac mókásra sikerült, de hatékonyra semmiképpen sem, legalábbis azokkal a statokkal amivel megáldották szegényt. Nagyjából ő volt az egyetlen igazi tank dzsungeles aki még életképes maradt a rework előtt, talán Gragast leszámítva.

Érdemes megnézni a patch verziókat, hogy hogyan változott a sikere. A legtöbb hős általában 50% körül mozog, +- 5%, legalábbis a nagy átlag. Ha valaki nagyon efölött van, azt valószínűleg nerfelni fogják, aki meg alatta azt buffolni, mivel nagyon elüt a többi hőstől. A 7.9-ben bevezett rework után 52-ről nagyjából 43 %-ra esett le, ez egy patchen belül nagyon nagy változás, de a 7.10-es kiegyensúlyozás sem sikerült jobban, itt meg túl erős lett, az egyik leggyengébb karakterből hirtelen majdnem a legerősebb lett. 55% vagy afölött kevés hős található, ilyen például a szintén nemrég gyengített Ivern, aki toronymagasan vezetett.

Abban még nem teljesen biztosak, hogy mit is akarnak kezdeni vele, de az már tudják, hogy valamilyen formában gyengíteni kell, mert így elég nehezen kezelhető. A mostani hp alapján százalékos sebzés a Q-n elég jó löketet adott neki, talán ebből fognak visszavenni, esetleg a többi képességből is egy keveset, más opció nem nagyon van, hacsak nem akarnak megint új képességeket adni neki, amit kétlünk. Most is egy sok CC-ről ismert karakterről beszélünk, kár lenne ezeket elvenni tőle.

A pontos részleteket elvileg nemsokára felfedik vagy a PBE patch notes-ban, vagy egy külön bejelentés alkalmával.

Ti mennyire éreztétek a változást a két utolsó patch között? Ennyivel jobb lett, vagy csak ennyi idő kellett, hogy az emberek ráérezzenek az új képességekre?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!