Itt a LoL Roadshow következő állomása, Győr!

Itt a LoL Roadshow következő állomása, Győr!

Már csak egy állomás van hátra a budapesti nagy döntő előtt, ez pedig nem más, mint a sok programmal és érdekességgel jelentkező győri!

Májust 27-én, szombaton kezdődik a győri LoL Roadshow, mely egyben az utolsó állomás a budapesti előtt. Délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a Széchenyi István Egyetem mellett lévő Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, amely a rendezvény helyszínét adja. Ezúttal két külön színpad is lesz, egy az 5 v 5-ös League of Legends mérkőzéseknek, egy pedig a 3 v 3-as összecsapásokra.

Új nemzetközi versennyel jelentkezik a Riot Games: jöhet a Rift Rivals

Aioween | 17/05/24 14:00 Ha már az IEM eseményeknek lőttek, készül valami mással a Riot Games, ami nem más lesz, mint a Rift Rivals, nézzük miről is szól ez az egész. Nemrég jelentette be párhuzamosan a Riot Games és az ESL szervezésében álló IEM is, hogy elválnak egymástól, vagyis nem lesz több LoL esemény az IEM rendezvényein.

A 10 órás kapunyitás után nagyjából 45 percünk lesz felmérni a terepet, ugyanis 10:45-től kezdődik a megnyitó, amit rögtön egy nézői mérkőzés követ, ahol a Magyar LOLTV és a NoLife tagjaival, valamint AK-val és Diesel-el is lesz lehetőségetek játszani. Déltől veszi kezdetét a LoL Roadshow 5 v 5-ös kupa elődöntője, amelyet az online selejtezők értelmében a RIFT Esports és a One Piece Esports játszik egymás ellen egy Bo3 keretein belül, a győztes pedig értelemszerűen megy tovább a döntőbe. Ha ez lement, akkor még egy nézői meccs következik, kicsit oldva a feszültséget, majd jöhet a főesemény, vagyis a döntő. Az egyik elődöntőt már lejátszották online, itt a Nice Gaming nyert a Pomázi Kutyák ellen és ezzel kvalifikálták magukat a győri Roadshow döntőjére. A végső győztes este 7 körül veheti majd át méltó nyereményét a színpadon, ami monitorokat és RP-t jelent, a második helyezett pedig 100 000 Ft-ot és RP-t vihet haza.

A meccseket természetesen a Magyar LOLTV fogja kommentálni és közvetíteni, de lesz pár segítőjük is, mivel beül elemezni AK és Diesel is egy-egy meccs után. Aki nem tud ellátogatni személyesen, az se csüggedjen, mivel az eseményeket a megszokott twitch csatornán is követheti majd.

3 v 3 verseny is lesz a helyszínen, amire szintén egy online selejtező keretein belül lehetett bekerülni, az első forduló 11-kor kezdődik, a második 1-től és végül a döntő 3-tól. Az itt zajló eseményeket LordRyder és Garyan kommentálásában lehet majd végigizgulni a kis színpadon. Telekomos ajándékcsomagokat, valamint RP-t lehet itt bezsebelni.

Ha a két LoL-os színpad nem lenne elég, más programokkal és játékokkal is készülnek a szervezők. A mostanra már megszokott Kahoot kvíz és QR kódos plakátos nyereményjáték itt is elérhető lesz, illetve 1 v 1-ben is megmutathatjuk, hogy mit tudunk. Utóbbihoz nem kell előzetes regisztráció, ezt a helyszínen is el tudjuk intézni és már mehet is a tryhard. A focirajongók sem fognak unatkozni, ugyanis FIFA bajnokságot is rendeznek, emellett a kártyajátékok rajongói kikapcsolódhatnak egy kis Hearthstone-al. Ha szeretnénk, akár a valóságtól is elmenekülhetünk egy rövid időre, a kihelyezett VR eszközök segítségével.

Étkezési lehetőséget is biztosítanak a helyszínen a büfének köszönhetően, valamint a Meltdown Budapest e-sport bár is ellátogat a helyszínre, ahol alkoholmentes koktélokat próbálhatunk ki. 

Az elővételes jegyvásárlás már lezárult, de a helyszínen még lehet venni jegyeket, 1490 Ft-ért. Ha viszont nem szeretnél fizetni érte, akkor itt akár meg is nyerheted, ha helyesen válaszolsz két kérdésre. A sorsolás és eredményhirdetés május 26-án, pénteken délután 5 és fél 6 között várható!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!