3 baron kellett hozzá, de végül visszavágott az N6 az OP-nek a MondoConért

3 baron kellett hozzá, de végül visszavágott az N6 az OP-nek a MondoConért

A Mondoconon az OP bizonyult jobbnak az N6-nál, ám ezúttal nem tudták megfogni a Nice Gaminget, túl erősnek bizonyult dupla support kompozíció.

Szombaton délután játszották a győri LoL Roadshow döntőjét, a nézők pedig a tavaszi MondoCon visszavágójának lehettek szemtanúi, hiszen a One Piece eSports és a Nice Gaming csaptak össze ezúttal is. Akkor a One Piece bizonyult jobbnak és bezsebelték első offline győzelmüket, de most a Nice Gaming jobban felkészült, úgy tűnik, jót tett nekik a minimális változtatás a csapatban.

Itt a LoL Roadshow következő állomása, Győr!

Már csak egy állomás van hátra a budapesti nagy döntő előtt, ez pedig nem más, mint a sok programmal és érdekességgel jelentkező győri!

Az első meccsen egy kicsit elszámolta magát a One Piece a választások során, mert Karmát és Lulut is átengedték Cuhiéknak, ami jelenleg két nagyon erős támogató karakter. Ezeket könnyedén váltogathatták mid és bot között, de igazából mindkettő megállja a helyét mindkét helyen. A felső ösvényen ezúttal nem voltak tankok, Bl1ce Kled-je nézett szembe Kulacs Jayce-ével, de nem túl sok sikerrel. A carry hőseiről híres Bl1ce ezúttal is jól fogta meg a kötél végét és viszonylag korán nagy előnyre tett szert, annak ellenére, hogy az első pár hullám után farmhátránya volt. 

Funzkai Olafja is szépen haladt a dzsungelben, a 7. percben két szint előnye is volt Paresz Elise-ével szemben, ami érezhető is volt. Ezzel a kompozícióval nehéz volt mellélőni igazán, mert gyakorlatilag bárkit meg lehetett menteni a két támogatóval, ráadásul Olaf is azt csinált amit akart az ulitja alatt.

A 10. percig kellett várni nagyjából, hogy Kled meglóduljon, onnan pedig nem volt megállás. Mindezek ellenére az OP nagyjából egálban tartotta az aranyat, egészen a 17. percig, amikor is az első tornyot bedöntötték Kukimukiék. Cuhit sem kellett félteni Lulun, bár alapvetően támogató tárgyakat vett, a sebzése így sem volt semmi. Baron Nashorra ment a Nice, amit Paresz szeretett volna belopni, de sikertelenül, addigra az állás már 20 - 5 volt az N6 javára és a 12 ezres hátrányból már nem tudott visszajönni az OP, 1-0 az N6-nak.

A kommentátorok is kitértek a pick/ban beli hibákra, de láthatóan úgy gondolta az OP, hogy nem kell ezzel foglalkozni, se nem tiltották, se nem vették el Karmát és Lulut, helyette inkább az eszméletlen burst sebzésre mentek rá, hogy leszakítsák az összes pajzsot az ellenfélről egy Syndra-val, Graves-el és egy Fiorával. Az N6 gyakorlatilag semmit nem változtatott a kompozícióján, hiszen az övék működött, egyedül Bl1ce-től vették el a Kled-et, ezért ő Kennen mellett tette le a voksát, ami szintén egy hozzáillő splitpush karakter. 

Egy nagyon szoros összecsapás során az utolsó előtti pillanatban érkezett Funzkai Olaf-ja a topra, ahol épp hogy meg tudták csípni Pareszt Fiorával, de nem sokon múlt, vele párhuzamosan pedig a támogató jellegű Luluval Cuhi egyedül ölte meg Febern Syndra-ját. A kettős teleportot is jól használta ki az N6, Cuhi érkezése a botra egy újabb gyilkosságot jelentett, pedig az OP szépen kapta el Kukimuki Ashe-ét, de befejezni sajnos nem tudták, ez sem sokon múlt, de nem sokkal később Kukimuki és Vioreleeee kapcsolták le az egyedül maradt yaztromot. 

Az első tornyot ezúttal is a Nice Gaming szedte össze, egy szép dive után boton és 5 emberrel biztosították ezt maguknak. A 12. percben 5 ezer arannyal vezettek, a nagy 1 v 1 mester Fiorát pedig Cuháááááj játszi könnyedséggel solozta le Lulujával egy top lane teleport után. Ezúttal nem annyira támogató jellegűre vette a figurát, első tárgya a Hextech Gunblade volt, így alaptámadásai is fájtak rendesen. Sikerült a Szurdok hírnökét is elhoznia az N6-nak, az OP pedig úgy tűnt, nem nagyon tud válaszolni a folyamatos agresszióra. 

Kukimuki egy kicsit önző volt, az alacsony életerőn lévő középső ösvényes tornyot szerette volna még befejezni egy csapatharc után, de ez az életébe került, Kuksis Thresh-e szépen betalált a Q-val és hiába minden pajzs, meg a Lulu ulti, így is le tudták burstölni egy szempillantás alatt. Ennek köszönhetően szembesült az N6, hogy akármit még ilyen előny mellett sem tehetnek meg. Annál is inkább, mert Fiora egyre több farmot szedett fel a pályán és 0 4 0-ás statisztikája ellenére, majdnem megölte 1 v 1-ben a farmelőnnyel és 2 0 3-al rendelkező Kennent. 

A meccs közepéig az N6 volt a vezető székben, de aztán kicsit túlbecsülték előnyüket. Baron Nashort hozott ezen a meccsen is az N6, Pareszt még a sújtás előtt kiszedték, de ezért 4 emberrel fizettek és csak Kukimukin maradt meg az erősítés. Amennyire lehetett próbálták ezt kihasználni, de túl sok mindent nem tudtak elhozni belőle sőt, az OP még hozott is egy tornyot ezután, ami az első is volt egyben számukra. 

Kulacs második felvonásban már elbánt Bl1ce-al a sárkány körül és bár a sárkányt ezúttal is az N6 hozta el, de 3 embert hagytak ott egy óceán sárkányért, ami annyira nem érte meg. Újabb tornyokat tudott ebből dönteni az OP és úgy tűnt, hogy akár vissza is jöhetnek ebbe a mérkőzésbe. Ez akkor került ismét veszélybe, miután egy szép rotációval visszacsalták a saját bázisukba az OP-s srácok, ez pedig elég időt adott Funzkai-éknak, hogy újabb Baront hozzanak, ráadásul veszteség nélkül. Ezzel próbálták meg befejezni a meccset, de megfeledkeztek kissé Febern Syndra-járól, aki a meccs ezen szakaszán, még hátrányból is felrobbantotta Cuhááááájt és egy kis előny ismét az OP-hoz került. Ebből tudtak az ősi sárkányra is fordulni, de sajnálatos módon, az összes eddigi sárkány az N6-hoz került, ezért csak a 45 plusz sebzést kapták meg belőle, de legalább nem került a másik csapathoz. 

Telt múlt az idő és a harmadik Baront is megszerezte Funzi, majd a soron következő ősi sárkányt is, amivel már elég erősek voltak, hogy a tornyok közelében is harcolni tudjanak olyan lategame hősök ellen, mint Syndra vagy Fiora. Nem adta magát könnyen a második meccsen az OP, de végül alulmaradtak és így 2-0 lett a találkozó vége.

Ezzel a győzelemmel az N6 is kvalifikálta magát a budapesti Roadshow-ra, ami majd valamikor ősszel lesz és boldog tulajdonosai lettek 5 monitornak, a One Piece pedig még a budapesti online kvalifikációk során bekerülhet a többi, már bejutott csapat közé.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!