Vizicsacsi: Koreában sokat Ireliáztam, de az EU meta nem fekszik neki

Vizicsacsi: Koreában sokat Ireliáztam, de az EU meta nem fekszik neki

Hazaztért 10 napos koreai bootcampjéről az UOL, gyorsan meg is kérdeztük Vizicsacsit, hogy milyen volt odakint, illetve milyen új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott.

Please scroll down for the English version.

A Unicorns of Love egy titokzatos és nagy bejelentés közepette adta a világ tudtára, hogy 10 napos koreai bootcampre megy az egész csapat, majdnem azonnal az EU LCS döntője után, amíg a világ nagy része az MSI-vel foglalkozott. Odakint, a Rox Tigers csapata látta őket vendégül, akikkel nem most találkoztak először, hiszen a IEM Katowice keretein belül már keresztezték egymás útjait, talán ott alapozták meg ennek a gyümölcsöző együttműködésnek az alapjait.

UOL: Rekkles mégsem jön, mindenki más megy Koreába

Az imént jelentették be jól láthatóan már a reptérről, hogy a teljes csapat Koreába megy bootcampelni, sajnos vagy sem, de Rekkles nélkül.

Amíg odakint voltak, bizonyára sokat scrimmeltek, sőt még az egyéni képességeiket is próbára tették 1 v 1 összecsapásokban a Rox Tigers tagjai ellen.

Azóta a csapat már hazatért, kifújták magukat, megszokták újra az itteni időzónát és készülnek ezerrel a holnap kezdődő EU LCS-re, ahol első ellenfelük a Vitality lesz, igaz ők csak pénteken lépnek színpadra. Szerencsére még pont időben el tudtuk csípni Csacsit pár kérdés erejéig a Koreában tett látogatásával és persze az EU LCS-el kapcsolatban.

Hogy éreztétek magatokat a bootcamp alatt, milyen volt a ROX Tigers csapatánál lenni?

Nagyon élvezetes volt és úgy érzem, hogy sikerült is belőle tanulni, ráadásul az, hogy benézhettünk egy LCK csapat, nevezetesen a ROX Tigers gaming házába, mindenképpen sokat ért. Tolmács segítségével tudtunk velük pár órán keresztül beszélni és betekintést nyertünk a koreai csapatok napi rutinjába.

Az európaihoz képest mennyire más a koreai solo que?

Sokkal erősebb a koreai, master szinten már úgy éreztem, hogy minden meccsből tudok valamit tanulni, mert a top lanerek, akik ellen voltam nagyon jól játszottak. De ez jellemző volt az összes koreaira, mechanikailag jóval magasabb szinten járnak és emiatt, ha ott érvényesülni akartunk, nekünk is fel kellett lépnünk erre a szintre. Mondjuk az igaz, hogy náluk 3 régió profi játékosai is megtalálhatóak, úgyhogy nem csodálkozom, hogy ennyivel erősebb a soloq-juk.

Mi volt a legérdekesebb élményed Koreában?

A ROX Tigers gaming házába tett látogatásunkat emelném ki, de azon kívül többnyire csak gyakoroltunk.

Hogyan alakulhat majd a top lane meta, visszatérhet-e Irelia?

Nem hiszem. Ott kint sokat játszottam vele és valahogy nagyon be is jött az ottani metában, de amióta visszajöttünk EU-ba, nem találok vele sok sikert. Nem kedvezi neki a jelenlegi EU meta szerintem.

Mit vársz a nyári szezontól, illetve mit gondolsz arról, hogy a csoportok, a két újoncot leszámítva ugyanazok lettek, mint tavasszal?

Szerintem nagyobb eséllyel lehetnek meglepetések és kiegyenlítettebb mezőnyre számítok mint a tavasziban, de valószínűleg ugyanazok a csapatok fognak érvényesülni.

Mennyire volt megterhelő, hogy az LCS után nem igazán pihentetek és majdnem egyből a döntő után Koreába mentetek bootcampelni?

Volt egy kis pihenés így is, de szerintem ez így összességében jobb is, mert folyamatosan játékban marad a csapat és nem kell a pihenés miatti lemaradást pótolni.

Az Irelia-val kapcsolatos kérdésre adott válasz külön elszomorít bennünket, hiszen, amikor még az UOL kezdő csapat volt, a Poppy mellett erről a hőséről is ismeretes volt Vizicsacsi, kár hogy ezek szerint mostanában nem igazán fogjuk őt viszontlátni.

--------------------

English

Not too long ago the Unicorns of Love made a rather big announcement that they are going to bootcamp in Korea, right after the EU LCS finals. They have got the chance to visit the LCK team ROX Tigers for a couple of days, whom they met at the last IEM Katowice tournament.

They scrimmed each other and even hosted a 1v1 tournament between the two teams. The Unicorns have since come back to Europe to finish preparing for the summer split of EU LCS (starting tomorrow!), where they will face Vitality on Friday. We were lucky enough to ask Vizicsacsi a handful of questions about Korea and the upcoming split.

How did the bootcamp go, what was it like living with the ROX Tigers?

We enjoyed it a lot, and I think it was a great learning experience, especially that we got to see how an LCK team, the ROX Tigers operates. We could talk to the players through translators, got to know their daily routine.

Is the Korean solo queue a lot different from the European one?

Yes, definitely. Even in Masters tier I felt like I could learn a lot from every single game, since the toplaners there are quite good. This applies to essentially all Korean players, they are all very proficient on a mechanical level, so we had to give our best to match them. Since there are players from three major regions playing on that server (LCK, LPL, LMS) it is no wonder the solo queue environment is that strong.

What was the most interesting experience you had in Korea?

The visit to the ROX gaming house. Besides that we just kept practicing mostly.

Do you see the top lane meta shifting, can Irelia make a return?

I honestly don't think so. I've played her a lot over there, and it was quite successful, but it doesn't seem to work in EU. The EU meta specifically does not favour her.

What do you expect from the summer split, what did you think about the group draw with the groups being the same essentially?

I think the top tier teams will remain good, but I see a higher chance of upsets happening.

Wasn't it exhausting to go straight into a bootcamp after the LCS finals?

We managed to get some rest, but overall I think this was a better scenario, since we didn't have to catch up a lot more after taking a longer break.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.