Óriási meglepetések és csalódások az idei WoT Grand Finals-ben!

Óriási meglepetések és csalódások az idei WoT Grand Finals-ben!

Hihetetlenül látványos és elképesztő verseny után bajnok a Tornado Energy.

Május 27-én és 28-án zajlott az alaposan beharangozott Grand Finals 2017 rájátszása. Nem kis fordulatok után, a világ második, harmadik és negyedik legjobb csapatát legyőzve megnyerte a világbajnoki döntőt. Kiváló lebonyolítás, látványos díjátadó és emlékezetes pillanatok az idei WoT nagydöntőről!

Szombaton négy meccset játszottak a csoportjukból továbbjutók. Először az Elevate nehezen bár (7:6), de továbblépett az EL Gamingen. Az Oops - DiNG meccs nem nagyon hozott váratlan fordulatot: remek Oops kezdés, majd egy-két kudarc után összeomlottak, a DiNG 7:2-re győzött. Aztán a torna egyetlen magyarja, kajzoo és csapata a kiváló formában lévő NSS csapatával volt kénytelen játszani az elődöntőért. Nem játszottak rosszul az európaiak, de az NSS játékosai egyéni skillben, tapasztalatban és csapatmunkában jobbak voltak, ez is 7:2 lett.

A nap slágermeccsén két fő esélyes NaVi és Tornado meccsén úgy látszott, hogy beigazolódott sokak gyanúja, és a NaVi tényleg nem mutatott meg mindent, ennek ellenére az első három kört zsinórban nyerték. Végül azonban borult a papírforma: a Tornado zsinórban 7 (!!) kört megnyerve jutott be az elődöntőbe, ilyen súlyos veresége világbajnoki döntőn a NaVinak nem volt még, amely meg is látszott az arcokon...

Vasárnapra jutott a két elődöntő és a döntő. Úgy látszik, ennek a hétvégének a 7:2 volt a nyerő tippje, ugyanis a DiNG is így nyert az amerikai Elevate ellen, és a Tornado - NSS szorosnak tartott párharca is ennyire simán ért véget. A döntőt tehát az évad két legeredményesebb csapata vívta, ugyanis mindkettejük megnyerte mindkét szezon fináléját a régiójában, emellett a DiNG a Challengers Rumble, míg a Tornado a Champions Rumble-t hozta el.
Itt is nagyon hamar kirajzolódott a Tornado eszméletlen formája és lélektani fölénye, már az első két kört magabiztosan hozták, majd egy vereség után egy másik halálra ítélt meccset mentettek meg, mely közben a szakkommentátorok is kisgyerekként ujjongva elemezték, mi is történhetett. A DiNG-nek nem sok esélyt hagyva, szinte egyetlen apró hiba nélkül játszottak, ugye nem lepek meg senkit azzal, hogy 7:2 lett? 

Egyébként szerintem sokan tudják, tavaly applewOw mekkora hibát követett el a döntő utolsó meccsén, amikor felakadt egy sziklára és ezzel a NaVi örülhetett. A sors kompenzálta őt, az idei döntő utolsó meccsén ugyanazon a mapon, Cliffen kifejezetten jó játékkal, a végén 1v1 szituációt hozott és lett világbajnok csapatával. És az a DiNG, akik mindig kiegyensúlyozottan, higgadtan játszottak, ezúttal nagyon feszültek voltak, a kamera olykor egészen vicces kirohanásokat mutatott a nézőknek. A Tornado abszolút megérdemelten, zseniális játékkal és már-már szerethető összetartással lett világbajnok és kiérdemelte, hogy a világ jelenleg legjobb WoT csapatának hívják. A torna MVP-jének járó díjat a másik döntős DiNG talán legjobb játékosa, Break_neck kapta meg, így végül ő sem bosszankodhatott az elvesztett döntő után.

A Grand Finals 2017 ágrajza itt, teljes felvétele és a meccsek egyenként kivágva pedig a Wargaming.net League twitch csatornáján tekinthetők meg.
Nektek hogy tetszett? Elégedettek vagytok a végeredménnyel?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.