A WiLD is kiesett a SEC playoffból, így csak a THR maradt magyarként Szófiában

Csütörtökön játszották le a SEC második elődöntőjét a WiLD és az Instinct Esports között, aminek tétje a playoff döntőjébe való jutás volt, sajnos ezúttal a WiLD alulmaradt a szerbekkel szemben.

A hét elején még két magyar csapat is versenyben volt azért, hogy lejusson a THR mellé Szófiába. Ez a két gárda a Nice Gaming, valamint a WiLD.CoolerMaster volt, sajnálatos módon egyiküknek sem jött össze ezen a héten a győzelem.

VIDEÓ: bluerzor beugrott a WiLD-hoz, meg a baronhoz is lopni egyet

Két magyar csapat is a Top4-ben, de csak a győztes utazik Szófiába!

Előző héten még mindkét magyar ötös biztosította az elődöntőbe jutását, ami után az N6 az egyik nagy esélyessel, a Greek Regenesis-el nézett szembe, a WiLD pedig a szerb Instinct Esports-al.

Továbbra is azt kell elmondanunk magunkról, hogy van még mit fejlődnünk a játékban, főleg makró szinten. A keddi N6 találkozó egy fokkal szorosabb volt, ott Cuhiék egy meccset még el is hoztak a görögöktől, sőt a harmadik meccsen is kompozíció alapján lett volna esélyük a végső győzelemre, de láthatóan kissé félve álltak ki a görögök ellen, akik sokkal magabiztosabban mozogtak a pályán, így az eredmény végül 2-1 lett. Ez azért szomorú mert a két csapatot egyéni képesség alapján összehasonlítva a playoff döntőre is esélyünk lett volna, legalábbis a második meccs alapján biztosan, ahol megmutatták, hogy ők is tudják játszani a pályát és nem csak a killekre mennek rá. Összességében viszont, talán a tapasztalatelőny miatt is jobban teljesítettek, ne felejtsük el, hogy a csapat supportja, WildPanda eddig mind a négy SEC-et megnyerte, függetlenül attól, hogy épp hol játszott.

A tegnapi WiLD találkozó ellenben sokkal egyoldalúbb volt és sajnos nem a mi javunkra. Az elődöntőbe a WiLD egy cserével, név szerint bluerzorral került, aki megmentette a második meccset a román Cool csapata ellen egy Baron lopással, aminek hiányában a folyton splitpusholó Jax akár be is fejezhette volna a Nexust ezzel kiharcolva a harmadik meccset is. Ezúttal azonban nem volt itt bluerzor, Domee visszatért, így az eredeti ötössel állhattak ki a szerbek ellen. Az Instinct Esports sokkal proaktívabban játszott, mint a magyarok, folyamatosan rotáltak, objektívákat kényszerítettek ki és hibákra késztették a WiLD-osokat, akiknek láthatóan nem nagyon volt tervük, hogy mit szeretnének kezdeni a pályán, inkább mindenki csak rohangált fejvesztve. Első alkalommal még úgy ahogy tartották magukat, pár ezer arany hátrányban, de előnyt nem igazán tudtak szerezni, inkább egy lassú halálhoz volt hasonlatos. Másodjára pedig már a pick/ban fázisban kijátszották őket. Az Instinct terve az volt, hogy earlybe megnyerjék mindhárom lane-t és ezt az előnyt snowballozva befejezzék a meccset. Ez teljes mértékben összejött, mivel úgy draftoltak, hogy önmagában szinte egyik lane se tudjon nyerni, ráadásul mindezt egy csere midessel, vagyis Golem-mel. Golem LeBlancja azóta minden bizonnyal Domee rémálmává vált, egy meccsen belül ötször is megölte őt soloban, a végén már inkább csak egy macskaegér játékra hajazott, ahol Domee Nidalee-ja volt az egér és LeBlanc a macska. Egyes pontjain a meccsnek két szinttel is le volt maradva az ellenfél Stefy Lee Sin-jével szemben, amit Nidalee meccseken nem igazán látunk, így a három hátrányban lévő lane-en nem maradt aki segítsen és alig 26 perc alatt a szerbek bebiztosítottak a 2-0-át.

Bár ez a két találkozó sajnálatos hír nekünk magyaroknak, teljesen csüggedni még nem kell, hiszen a THR már biztosan ott lesz az offline döntő eseményen, így lesz kinek szurkolni, reméljük ők több sikerrel járnak odakint, mint a többiek a rájátszásban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!