Elindult az EU LCS, az H2k stompolt, Rekkles-nek pedig láthatóan jót tett a pihenő

Elindult az EU LCS, az H2k stompolt, Rekkles-nek pedig láthatóan jót tett a pihenő

Tegnap elkezdődött az EU LCS nyári szakasza két Bo3-al, ahol javarészt úgy alakultak a meccsek ahogy várhattuk őket, az H2k és a Fnatic is könnyedén nyerte az összecsapásokat.

Véget ért a pihenőidőszak minden csapat számára, elindult a nyári szakasz végre. Az H2k mit sem veszített korábbi fényéből, a Splyce ezúttal nem tudott labdába rúgni, a Fnatic pedig láthatóan megtartotta a szezon végi lendületét, amivel főnixként támadtak fel a playoff-ra tavasszal, a Misfits eddig nem nagyon talált sikerre a szurdokban.

Nem siették el az EU LCS beosztását

Egészen a mostani hét elejéig vártak, alig pár nappal a kezdés előtt, ahogy nyilvánosságra hozzák az EU LCS beosztását, míg az NA már egy ideje publikálva lett.

A napot, hetet és a teljes szezont az H2k és Splyce mérkőzései nyitották. Az első meccs első gyilkosságát Thrashy szerezte meg magának Jankos-al szemben, aki tilosban parkolt az ellenfél dzsungelében, ebben csapattársa, Sencux is besegített. Nem sokkal később másodjára is elkapták, így az első 20 percben inkább a Splyce diktált, de félteni még itt sem kellett az H2k-t. Viszonylag szorosan haladtak a csapatok egészen a 35. percig, ahol már az H2k vette át a vezetést és Febiven Viktorja is kinőtte magát. Ezt követően szép lassan beszorították Wunder-éket a bázisukba és dőltek az inhibitorok is. Majdnem 45 percet kellett várni, a felső ösvény inhibitorjára, amit Odoamne és csapata bedöntött, de innentől már nem volt megállás, az inhibitor mellé pár killt is beszedtek és jöhetett a Nexus is utána.

Jöhetett a második meccs, ahol Jankos bosszút állt az első meccsért és egyedül levadászta Thrashy Elise-ét a kékje mellett, bezsebelve az első gyilkosságot. Itt még nem állt meg, az első 3-4 percben még begyűjtött mellé 2-őt és 3 gyilkossággal a neve mellett mehetett haza először vásárolni. A Splyce megpróbálta lemásolni a Team WE-t és Lucian-t hoztak Febi Oriannája ellen, de egyáltalán nem az lett a végeredménye, mint az MSI-n. Szép gankekkel és Chei roamolásával összecsukták szegényt. Egy kis szerencsétlenség itt is érte Jankost, aki szerette volna Nuclearnek adni Kobbe skalpját, aminek az lett a vége, hogy perma cc-t kapott és meghalt, ráadásul Kobbe is túlélte az egészet Twitch-el. Ezt leszámítva azonban leginkább egy stomp volt a meccs, Odoamne egy fantasztikus skill matchupot nyert topon Fiorával Akali ellen, Wunder azt se tudta merre van arccal előre. Még egy flash Ori ulti play is belefért a meccsbe, amit Febivel mutatott be ezzel meg is pecsételve a végét, mert már amúgy is a bázison belül püfölték a Splyce játékosait, így a találkozó végeredménye 2-0 lett az H2k javára.

A színapod a Fnatic és a Misfits vehette át. Változatlan maradt a Fnatic roster, a Misfits-nél pedig Maxlore érkezett KaKAO helyére. A koreai bootcamp, valamint Rekkles pihenése egyértelműen jót tett a csapatnak és ellenállást nem tűrve végig domináltak az első meccsen. sOAZ, Caps és Rekkles is fenomenálisan játszottak, több gyilkosságot begyűjtve és a halálok száma is elég alacsony volt részükről. Maxlore Kha'Zix-a nem igazán tudott kiteljesedni, ahogy a többiek sem, még talán PoE tartotta magát úgy ahogy, de Caps-hez képest eléggé el volt ő is maradva. Ha ehhez még hozzávesszük a torony és sárkánybeli előnyöket az a 15 ezer aranyas előny a meccs végén simán felért 20-al is. A Misfits mindössze egy tornyot biztosított magának, így mondhatni nem sok beleszólásuk volt ebbe a mérkőzésbe.

Egy laza hármas gyilkossággal indított Rekkles a második meccsen, amit Jesiz készített neki elő egy jól időzített Flash Flay kombóval Threshtől. Ezek után kicsit mintha visszautaztunk volna az időben és mindkét csapat az alsó illetve a felső ösvényen átellenesen egészen az inhibitor tornyokig mentek, a Misfits el is hozta azt. A Fnaticnek erre is volt válasza és a Rift Heraldot felhasználva miden 3 tornyot is elvittek, egyedül az inhibitort otthagyva. Broxah megpróbáltam Maxlore-t elkapni, de mellélőtt Elise E-jét, aggodalomra nem volt ott, jött sOAZ Shenje, aki magával vitte Caps gömbjét és egy jól időzített Shockwave-el máris nyerték a csapatharcot. Rekkles végigütött mindenkit ezen a meccsen Tristánával, ide-oda ugrálva az ellenségek fején és alig 23 perc kellett a második győzelemhez.

A mai napon folytatódik az LCS a megszokott 5 órától, és ma már az UOL-t is láthatjuk a pályán a második összecsapásban!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!