Csacsiék átgázoltak a Vitality-n, meglepetések tömkelege az NA LCS-ben

Csacsiék átgázoltak a Vitality-n, meglepetések tömkelege az NA LCS-ben

Pénteken este 8 körül léptek pályára Csacsiék, először a nyári EU LCS szezonjában, ellenfelük pedig nem más volt, mint a Vanderrel kiegészült Vitality.

Megérkezett a nyár és vele együtt a nyári LCS is, ami már javában pörög, ahogy a játékosok is. Az biztos, hogy sok résztvevőnek vissza, párnak pedig bele kell rázódnia újra a színpadon való játékba, mert még érezhető az izgulás a srácoknál. Ez nagyjából majd mindegyik csapatra igaz.

Elindult az EU LCS, az H2k stompolt, Rekkles-nek pedig láthatóan jót tett a pihenő

Aioween | 17/06/02 14:00Tegnap elkezdődött az EU LCS nyári szakasza két Bo3-al, ahol javarészt úgy alakultak a meccsek ahogy várhattuk őket, az H2k és a Fnatic is könnyedén nyerte az összecsapásokat. Véget ért a pihenőidőszak minden csapat számára, elindult a nyári szakasz végre.

Az LCS második napját egy igazi revans mérkőzés indította, még pedig a Roccat és a G2 összecsapása. Ne felejtsük el, a tavaszi szezonban a hamvaiból feltámadó Roccat volt az egyetlen csapat, akik megverték a G2-t, megtagadva a tökéletes alapszakaszt. Itt sem indult rosszul a szekerük, sőt az első meccset még el is hozták, úgy tűnt a történelem megint ismétli önmagát. A G2 mentségére legyen szólva három cserét is behoztak az első hétre, mivel először Trick és Expect ment haza, ez már korábbi hír, aztán PerkZ is kapott egy hét pihenőt, ezért a topon Sendo0, dzsungelben l0ulex, miden pedig Blanc játszott. Szerencsére a csapat össze tudta magát szedni még így is és visszahozták a találkozót 2-1-re.

A G2 győzelme után Csacsiék léphettek pályára, a Vitality-vel szemben, ahol feltűnt az H2k volt játékosa, Vander. Némi pánikra volt ok az első meccsen, ahol Samux esett el a 6. percben, ráadásul Steeelback-hez került az extra arany. Miden Exileh Syndra-ja ellen Nukeduck egy Ekkoval állt szemben, ez egy köztudottan jó counter rá. Ezért is álltunk és néztünk meglepetten, mikor Exileh 6-os szint után is segítség nélkül tüntette el a kis időbanditát. Exileh egyébként is megindult, mint egy buszkerék 3 gyilkosságot is bezsebelt 20 perc előtt. Csacsi egy igazi specialitást hozott, a védelmező Shen-nel figyelte társait a felső ösvényről és néha becsatlakozott. A 29. percben már 13-1-es állás mellett a Vitality bázisára szorult vissza a teljes mérkőzés és egy majdnem tökéletes meccset zárva bebiztosították az első győzelmüket.

Másodjára is a Vitality szerezte meg az első gyilkosságért járó extra aranyat, ezúttal Csacsival szemben a felső ösvényen. A válaszra nem kellett sokat várni, egyrészt Exileh megint solo gyilkosságot mutatott be miden, másrészről pedig Xerxe prezentálta, miért is olyan erős Zac a 7.10-ben. Hylissang is ismét régi önmagát adta, felidézve azokat az időket, amikor egy mechanikai isten volt Thresh-el és hookot hook után talált el. Ezután egy darabig nagyjából csend honolt a pályán, amíg a két gárda nem találkozott a Rift Herald-nál. Egy igencsak hosszú és kaotikus harc alakult ki, amit végül 3-1 arányban az UOL nyert, majd pár perccel később ugyanezt megismételték akkor egy teljes ászt elhozva a semmiért. Végig stabilan játszottak, olyannyira, hogy Vizicsacsi még egy Mejai-t is megengedett magának a Galioján, amivel végül 14 stacket szedett össze.

A tegnapi nappal együtt elindult az NA LCS is, ahol szintén két Bo3 jut egy-egy napra. Nyitó meccsként a Cloud9 és a Dardoch.-al kiegészült CLG lépett pályára, amit sokak meglepetésére a CLG nyert 2-1-re, ráadásul egy reverse sweep-el, mert az első még Jensenék hoztak el.

Szintén meglepő eredmény lehet a tavaszi szakasz alapján az Immortals győzelme is a P1 felett, mivel utóbbi harmadik helyen végzett, míg az IMT hetedik helyen. Itt is egy reverse sweep-nek lehettünk a szemtanúi, az esélyesebb csapat elhozta az első meccset, de befejezni már nem tudták.

Ma este folytatódik a harc mindkét régióban, EU-ba délután 5-től az H2k és a Mysterious Monkeys Harcával, amit a Fnatic és a NiP összecsapása követ, majd folytatódik az izgalom Észak-Amerikában itt viszont a szokásos párhuzamos streamekkel.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!