Régóta várt  összecsapásokat láthatunk végre a Rift Rivals keretein belül!

Régóta várt összecsapásokat láthatunk végre a Rift Rivals keretein belül!

A Twitch chatet 10%-ban Kappa spam foglalja le, a maradék 90%-ban pedig arról megy a vita, hogy EU>NA vagy EU<NA. Többek közt ezt a kérdést zárhatná rövidre a Rift Rivals.

Sajnos vagy sem, túlságosan ismerjük már a Twitch chatet, teljesen mindegy melyik régió nyerne akár 20-szor is zsinorban a másik ellen, akkor is ezen folyna a vita. Ettől függetlenül várhat ránk pár elég érdekes mérkőzés, hiszen Európa természetsen Észak-Amerikával van párba rakva, így a két régió legjobbjai a tavaszi szezon szerint összemérik tudásukat. Legutóbb az MSI-n végre a G2 is mutatott valamit, egészen a döntőig, de még ott is az SKT ellen.

Új nemzetközi versennyel jelentkezik a Riot Games: jöhet a Rift Rivals

Aioween | 17/05/24 14:00 Ha már az IEM eseményeknek lőttek, készül valami mással a Riot Games, ami nem más lesz, mint a Rift Rivals, nézzük miről is szól ez az egész. Nemrég jelentette be párhuzamosan a Riot Games és az ESL szervezésében álló IEM is, hogy elválnak egymástól, vagyis nem lesz több LoL esemény az IEM rendezvényein.

Múlt hónapban leptek meg a bejelentéssel, rögtön azután, hogy azt is megtudtuk, nem lesz több LoL verseny az IEM rendezvényein belül. Ez az egész egyébként azért is jobb, mert eddig is azon panaszkodtak nagyon sokan, hogy kevés a nemzetközi nívós esemény, ahol a csapatok összemérhetnék tudásukat és ne alakulna át az egész egy belterjes tenyészetté, ahol a régiók elvannak magukban és évente kétszer kiengedik a gyerekeket játszani a grundra. Eddig csak az MSI és a Worlds volt, régebben még az IEM, de azt az elmúlt egy évben már aligha lehetett nívós eseménynek hívni a résztvevő csapatok és a szervezés alapján.

A Rift Rivals nem kíván ennyire nagyra törni, legalábbis nem teljes egészében, inkább egymáshoz "közel" álló régiókat eresztenek majd össze. Ilyen lesz az EU és az NA LCS, de meg lehetne említeni az LCK és az LPL rivalizációját, amibe még Tajvan is beleszólna. Mint említettük, erre a megmérettetésre nem kell bejutni se kvalifikálni, hanem a tavaszi szezont alapul véve már kiválasztásra kerültek a csapatok.

Számunkra az egyik legjobban várt mérkőzés talán a G2 és a TSM összecsapása lehetne, mert bár a TSM kiesett a csoportkörökben, azért a G2-t elnáspángolták egyszer, elég csúnyán, egy sikertelen backdoor próbálkozás után.

Ugyanúgy az UOL vs TSM revans is megtörténhetne, a mai napig nem felejtjük a San Jose-ban rendezett IEM-et, ahol Kikis Twisted Fate jungle választására egyáltalán nem voltak felkészülve Bjergsenék.

Pótolni is lehet elmaradt meccseket, úgy mint az előbb említett UOL és a Cloud9, akiknek papíron találkozniuk kellett volna az idei IEM Katowice keretein belül. Emellett ez is egy fajta visszavágó lesz, a szintén majd két éve rendezett és San Jose-ban tartott IEM óta nem találkozott egymással a két gárda, akkor a C9 3-0-ra nyert az unikornisok ellen.

Izgalmas meccsek jönnek, úgyhogy érdemes lesz figyelni majd erre a versenyre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.