Így teljesítenek mostanában a magyar World of Tanks csapatok

Sok szó esett már a nemzetközi WoT esportról és annak erőviszonyairól, eseményeiről. Mai cikkünk célkeresztjében a magyar csapatok helyzete!

Alapvetően egy hétvégén két nagyobb versenyt rendez az ESL, amelyen magyar csapatok is részt vehetnek: egy szombati délkelet-európai 7v7 és egy vasárnapi 7v7 egész Európában, a Go4WoT, melybel a golden ligában résztvevő csapatok nem indulhatnak, valamint a szokásos arany mellett eurót is lehet nyerni. Ezen kívül akinek nem elég a hétvégi hozam, hétfőn kiegészítheti bevételeit egy 5v5 kupán.

Szeretnék kiemelni öt csapatot, amelyek egy-egy hiba vagy létszámhiány ellenére jól szerepelnek:

  • TRIGG 7v7
  • CAP or WIN
  • Fusion
  • The Untouchables
  • Hungarian Ghost Team

A többiektől elnézést, én ezeket látom rendszeresen a legelőkelőbb helyeken a magyarok közül, akik nem egy-egy hétvégére formálódtak össze. Persze szívesen emelnék ki többet, hajrá!

Mivel a Go4WoT-on minden európai csapat indulhat, aki legfeljebb a silver ligában játszik, nyilván több potenciális jelölt van a dobogóra, mint a regionális versenyen. Ennek ellenére néhányan közülünk egész sokáig tudnak jutni alkalomról alkalomra, például a legutóbbi, 320. tornán három csapat is eljutott a top 16-ba, a CAP or WIN pedig a negyeddöntőben esett ki a későbbi győztes ellen, ami eurónyereményt jelent nekik! (a kép nem a teljes ágrajzot mutatja)

A délkelet-európai tournamenteken már más a helyzet. A legjobb magyarokon kívül két komoly ellenfél van: a The Kebabs (török) és a Close Your Eyes (román). Jobb napjaikon egy olasz, egy bolgár és még egy román, a PAZZESCO, az ANIML és a Wild BoyZ szoktak még előkelőbb helyeken szerepelni, de a legtöbbször magyar győzelem születik, és nem ritka még egy magyar a dobogón. 

Egy ilyen kupa felettébb sikeres szereplés esetén 4, extrém esetben 5 órán át szokott tartani közben, kisebb szünetekkel. Ez elsőre soknak tűnhet, de - most sokan meg fognak kövezni - az aranyért, esetleg euróért szerintem megéri, és tanúsíthatom, hogy egy ilyen győzelem - akár részeredmény, akár a döntő utolsó meccse - sokkal többet ér, mintha random csatában nyernétek. Mellesleg ebben a módban sokat lehet tanulni, fontos bokrokat, pozíciókat felfedezni és még sorolhatnám. Ezért én mindenkinek javaslom minimum a kipróbálását, persze a weboldal némi ismerete, az ESL Wire program és csapatszinten egy korrekt tankállomány szükséges, ezekhez sok helyen kaphattok segítséget.

Az ESL mellett még a WoT Magyar Liga kínál heti versenyeket. Most szeretnék kicsit szubjektívvá válni, ugyanis több helyről hallottam (és nekem is az a véleményem), hogy ezek sokkal inkább csak a kezdő játékosokat célozzák meg, ugyanis a T6 nem a legtapasztaltabb csapatok platformja, a 3v3 szituáció pedig nem ad lehetőséget a pálya feletti kontrollra, így sokszor egy határozottabb támadás dönt a logika és tudatos felépítés helyett. Látszik, hogy próbálnak modernebbé válni, például a FaceIten keresztüli lebonyolítással, de szerintem nagyobb közönséget kéne megcélozniuk akár a tier emelésével, akár nagyobb csapatok engedélyezésével. Az idei HMFEST Kupát pedig törölték, szóval egyelőre várat magára egy igazán jó megoldás, aminek lehetőleg offline része is van. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.