G2 vs Fnatic, a tét az EU LCS szimbolikus koronája

G2 vs Fnatic, a tét az EU LCS szimbolikus koronája

Európa korábbi és jelenlegi koronázatlan királyai csapnak össze a héten, vagyis a Fnatic és a G2.

Az első hét első meccsén kicsit gyengélkedett a G2 a Roccat ellen, de azt is hozzá kell tenni, hogy három cserével játszottak (Send0o, loulex és Blanc) mivel Trick, Expect és PerkZ kaptak egy hét pihenőt, valamint időt, hogy meglátogassák a családjaikat.

Csacsiék átgázoltak a Vitality-n, meglepetések tömkelege az NA LCS-ben

Aioween | 17/06/03 11:00Pénteken este 8 körül léptek pályára Csacsiék, először a nyári EU LCS szezonjában, ellenfelük pedig nem más volt, mint a Vanderrel kiegészült Vitality. Megérkezett a nyár és vele együtt a nyári LCS is, ami már javában pörög, ahogy a játékosok is.

Ezen a héten már mindenki visszatér, vagyis teljes erőbedobással tudnak majd játszani a szintén jó formában lévő Fnatic ellen. A tavaszi szezonban a G2 majdnem veretlen alapszakaszt zár, végül az utolsó héten a Roccat csapata állította meg őket, míg a Fnatic egy bukdácsoló kezdés után a rájátszásban tudták igazán összeszedni magukat és ezt a lendületet láthatóan a nyári szezonra is magukkal hozták.

Mit várhatunk a csapatoktól ebben a szezonban? A G2 már egy ideje együtt játszik és ha nemzetközi szinten nem is mindig, de a hazai pályán általában tudják kinek mi az ellenszere, nem véletlenül nyertek több EU LCS címet zsinorban. Sőt mi több, ha most nyáron is nyernek, az nem csak azt jelenti, hogy ők mennek a VB-re, de azt is, hogy övék lesz a legtöbb egymás után megnyert cím az EU LCS-ben, szám szerint a negyedik.

A másik oldalon ott a jó formában lévő, de véleményünk szerint még koránt sem teljesen kifejlődött Fnatic, akikben megvan a potenciál, hogy igazán jó csapat legyenek és úgy tűnik jelenleg jó úton haladnak. Sokat kell azonban még tanulniuk, valamint tapasztalatot szerezniük. Ez főleg a csapat dzsungelesére, Broxah-ra és midesére, Caps-re igaz, akiknek ez még csak a második szakaszuk az LCS-ben, Broxah ráadásul csak szezon közben csatlakozott hozzájuk, leváltva ezzel Amazing-et.

Nem lesz könnyű dolga a nagy múlttal rendelkező Fnatic-nak még így sem, elég ha csak PerkZ-re és Trick-re gondolunk, akiket összehasonlítva közvetlen ellenfeleikkel igencsak látható és érezhető a tudásbeli, de főleg a tapasztalatbeli különbség. Ne felejtsük el, hogy e két játékos már három LCS címet tudhat magáénak az elmúlt másfél évben. Ez persze nem jelenti azt, hogy legyőzhetetlenek lennének, elég ha csak az MSI-re emlékszünk vissza, ahol bizony a TSM is elverte őket egyszer.

Leginkább a meglepetés erejével tudnak majd élni, egy előre kitervelt és megszokott környezetben valószínűleg a G2-nél lenne az előny, szerencsére ilyen téren nem kell félteni Caps-éket, elvégre tavasszal is volt pár pocket pick-jük: Twitch, Vayne, Aurelion Sol és a világon szinte csak Rekkles-re jellemző Kennen. Mások is próbálkoztak vele a világ több pontján, de talán bátran kijelenthetjük, hogy ezt az egy hőst ADC-ként Rekkles még a koreaiaknál is jobban érti és játssza, amihez persze nem árt csapata együttműködése sem.

A G2-nek pedig egész egyszerűen csak arra kell figyelnie, hogy az MSI-n mutatott playoff formájukat hozzák, amivel bizony még az SKT-vel is felvették a versenyt bizonyos pontokon, PerkZ pedig élete játékát játszotta miden Faker ellen. Nem árt jól felkészüli a pick/ban fázisra, mert úgy gondoljuk, azon nagyon sok minden múlhat, főleg két ilyen gárda között. A mérkőzés egyébként ma este 8-tól lesz megtekinthető a szokásos Twitch csatornákon.

Szerintetek ki fog győztesként távozni a színpadról?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!