Hol és hogyan érdemes skinekkel kereskedni?

Többféle kereskedési módszer létezik a Steam rendszerén belül. Ebben a részben ezeket mutatjuk be!

Miután lezártuk az alapokat most egy picit más vizekre evezünk. Az előző tanagyagok elsajátítása és megértése után ideje megnéznünk, hogy hol, hogyan és milyen esetben érdemes kereskednetek, hogy az a lehető legjobban süljön el!

Hogyan legyünk sikeres Steam kereskedők? 3. rész

tbr, Tanár Úr | 17/06/03 18:00 Tanár Úrral közös cikksorozatunk harmadik része a kereskedésre alkalmas skineket mutatja be.

Trade Up

Sokan ezt értik tradelés alatt, de ez eléggé hiányos elképzelés. Ebben az esetben olyan cseréket bonyolítanak a traderek, amik a legtöbbször minimális haszonnal kecsegtetnek. Ez nem lebecsülendő, mivel sok kicsi sokra megy, de messze nem a legjövedelmezőbb kereskedési forma. Ebben az esetben pár százalékkal drágább tárgyra vagy tárgyakra cseréljük a skineket. Az egyszerűség kedvéért, mondjuk egy 10 eurós tárgyat egy 10,5-10,8 eurós tárgyra cserélünk, majd a 10,5 eurósat 11, 11,3 eurós tárgyra és így tovább. Senki sem szeret veszteséggel tradelni, így pont ebből fakad a dolog nehézsége, bár kitartó munkával elérhető így gyakorlatilag bármelyik nagyobb árú kés is.

Tipp: Amennyiben egy tárgyat cserélünk több kisebb tárgyra, kérhetünk Overpayt (túlfizetést, felárat). Ez az esetek jelentős részében kb. plusz 5-8%. Minél nagyobb tárgyakkal kereskedünk, annál többet jelent számunkra ez a pár százalék. Ha ilyen jellegű cseréket hirdetünk a CSGOLounge-on vagy a Reddit Global Offensive Trade fórumán, akkor írjuk a leírásba: “Downgrade means Overpay”.

Trending

Ez a legegyszerűbb, de egyben legidőigényesebb kereskedési opció. Ebben az esetben olyan tárgyakkal kell, hogy üzleteljünk, amik hosszútávon áremelkedést produkálnak. Vásároljunk belőlük és várjunk egészen addig, amíg úgy ítéljük meg, hogy az áremelkedés már olyan szinten jelentős, hogy érdemes túladnunk rajtuk. Mindezt ne Steam Piacon tegyük, mert az eladásokból levonódik a “steamadó”. Cseréljük ehelyett kulcsokra! Próbáljunk meg minél többet kérni, hivatkozva a folyamatos áremelkedésre!

Tipp: Ilyen tárgyak a következők: AWP Redline Field-Tested és Minimal Wear, Desert Eagle Hypnotic Factory New, Desert Eagle Blaze Factory New, Glock Fade Factory New, AWP Boom, AK-47 Fire Serpent, AWP Graphite Factory New, AWP Lightning Factory New, M4A4 Howl, AWP Medusa

IRL (In real Life) Money oldalak

Az OPSkins, Bitskins, G2A, Kinguin nevű oldalak lehetőséget kínálnak a kereskedőknek arra, hogy némi közvetítői jutalékért cserébe, valódi pénzért adhassák el a játékban használható tárgyaikat.

OPSkins-en ez a jutalék alapvetően 10%, amit Premium vásárlása esetén (5.99$) 5%-ra redukálhatunk. Viszont használhatjuk arra is ezeket az oldalakat, hogy olyan ajánlatokra vadásszunk, amik meglehetősen jónak számítanak. Az így szerzett tárgyakat persze továbbértékesíthetjük, így folyamatosan profitot termelhetünk.

Trade Botok

Ezek az oldalak, mint pl. a CS.Money, CS:GO Sell stb. olyan trade oldalak, ahol rendkívül gyorsan de az esetek jelentős százalékában olyan rossz kondíciókkal cserélhetünk, hogy az már gyakorlatilag majdnem rablás. A tárgyainkat jóval alacsonyabb értékben számolják be ezek az oldalak és amire cserélni szeretnénk őket jellemzően túlárazottak. Viszont gyakran előfordul, hogy egy-egy tárgy árát rosszul kalibrálják be ezeken az oldalakon. Ha a botokkal kapcsolatban kizárólag ilyen tárgyakra fókuszálunk, akkor folytathatunk velük akár jövedelmező kereskedést is. De ez sajnos általában a ritkább eset és az oldalak tulajdonosai viszonylag hamar észreveszik ezeket a hibákat és updatelik az árakat.

Quicksell

Ez a kereskedési opció az összes közül hosszú és rövid távon is a legjövedelmezőbb. Az Inventorym jelentős százalékát ennek köszönhetem. Hogy hogyan is működik mindez, arról az alábbi videó nyújt bővebb információt:

Azt javaslom, hogy ne fókuszáljunk kizárólag egyetlen metódusra. Használjuk a lehető legtöbb kereskedési opciót, mivel bizonyos esetekben más-más lehetőségek lehetnek célravezetők.

Ha tetszik Tanár Úr munkássága, akkor az alábbi helyeken megtaláljátok őt:
Tanár Úr YouTube csatorna
Tanár Úr Twitch csatorna
Tanár Úr Facebook oldal

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!