Hivatalos: dobta az Overwatch-csapatát a Fnatic

Hivatalos: dobta az Overwatch-csapatát a Fnatic

Egyetlen streamert tartott csak meg a szervezet, felülvizsgálják a kompetitív Overwatch jövőjét.

Az Overwatch League körüli bizonytalanságok és késlekedés sok e-sport szervezet hitét megrengette a kompetitív Overwatch-ban, minek következtében május elején gyors egymásutánban hat csapat is szétszéledt.

Már a hatodik Overwatch csapat szűnik meg májusban, és még nincs vége

Sorra szűnnek meg a profi Overwatch csapatok, most épp a Dignitas engedte útjára a rostert.

Már akkor is lehetett hallani arról, hogy a Fnatic is el fogja engedni a jelenlegi lineup-ját. Az elmúlt hetekben egyre több jel utalt erre, nemrégiben pedig megtörtént a hivatalos bejelentés is a csapat részéről: a hatos nem folytatja tovább.

Custa, Buds, Coolmatt69, Stoop, Hafficool, Realzx és Roflgator a tegnapi naptól már nem tartoznak a Fnatic kötelékébe - a szervezet egyedül streamerét, Vonethilt tartja meg. Az indoklás nagyjából az, amit a többi megszűnt csapat esetében is hallhattunk: nem biztosak a játék kompetitív jövőjében. Véglegesen persze ők sem zárják be a kapukat.

"Fontos megjegyezni, hogy nem zárjuk be az ajtót az Overwatch előtt - továbbra is úgy gondoljuk, hogy egy király játék, amely reményeink szerint évekig növekedni fog még. Ám ezen a ponton úgy éreztük, ideje tennünk egy lépést hátra, hogy felülvizsgáljuk az Overwatch-ot, mint kompetitív játék, és időt adjunk magunknak arra, hogy átgondoljuk a lehetőségeinket" - áll a csapat hivatalos közleményében.

A Fnatic Overwatch-csapatának legnagyobb eredménye a DreamHack Winteren elért második hely, de elődöntősök voltak az Atlantic Showdownon és az MLG Vegas-on is. Bízunk benne, hogy a játékosok találnak maguknak új otthont egy másik szervezetnél!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!