Részletes nerf utáni Roadhog guide

Részletes nerf utáni Roadhog guide

A jövőre való tekintettel, itt van pár jó tanács.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a legutóbbi PTR-frissítésben Roadhog lényeges változtatásokon esett át. A gyanútlan játékos mindezt pusztán balance-nak vélheti, azonban ha jobban utánajárunk rájöhetünk, hogy bizony erős nerf-ről van szó.

Alig pár hőst tud már csak one-shotolni az új Roadhog

Jelentősen gyengült a hook kombó a legújabb PTR-frissítéssel.

Kedvenc ausztrál banditánkkal tehát újra meg kell tanulnunk játszani. Szerencsére a Wawa's Boot Camp edzői, akik a headshotok hitboxával is foglalkoztak már, elmondták a véleményüket a karakter jövőjével kapcsolatban:

"Ha a PTR-frissítés után Roadhog-ot szeretnéd hozni, nyomd meg a H betűt és válassz helyette egy hasznosabb tankot, mint például D.Va vagy Winston."

A viccet félretéve, egy teljes körű kisokost készítettek nekünk, ami alapján felkészülhetünk a hőssel való megváltozott játékstílusra. A legfontosabb információkat az alábbiakban kiemeltük nektek:

  • Az elsődleges tüzelési képesség 25 sörétet tartalmaz, amik 2-6 között sebeznek maximum 300-ig, ha a fejlövésről van szó. A szóródás miatt természetesen csak közelre hatásos, és ha headshotot szeretnénk bevinni, próbáljuk valamivel a fej alá célozni.
  • A másodlagos tüzelési mód közel azonos a fent leírtakkal annyi különbséggel, hogy a kilőtt sörétek az első 9 méteren egy golyóban maradva csak 50-et sebeznek. A képességet tehát érdemes közép és hosszútávra használni, leginkább pajzsok törésére.
  • Habár a Chain Hook nem változott, a sebzéscsökkenés miatt már kevésbé effektív a népszerű hook-elsődleges tüzelés-ütés one-shot kombináció. Az eddigiekkel ellentétben, pedig már csak McCree, Pharah, Tracer, Torbjörn és Zenyatta esik biztosan áldozatul a halálos csapásnak.
  • Roadhog Take a Breather képessége ugye 300 életpontot tölt vissza 2 másodperc alatt, 8 másodperces cooldownnal. Az edzők azt tanácsolják, hogy ezt leginkább csak fedezékekben, és ne nyílt küzdelemben használjuk. Ha mégis utóbbira kényszerülünk, próbáljunk meg elfordulni az ellenfelektől és lefelé nézni, ezzel csökkentve a karakter fejének hitboxát.
  • A 6 másodpercig tartó Whole Hog ultimate képesség nem változik, viszont a felhasználási módját érdemes okosan megválasztani. Csak akkor nyomjuk meg azt a bizonyos Q-t, ha szeretnénk kikergetni az ellenfél csapatát a pontról, vagy szűk helyeken ahol a falhoz tudjuk őket szorítani, ezzel maximalizálva a képesség hatékonyságát.
  • A hős játékstílusa ezekkel a jövőbeni változtatásokkal inkább defenzív irányba mozdul el. Az agresszív flanker malac el fog tűnni a pályákról, mivel egy hatékonyabb dive páros könnyen ledarálhatja majd. Egyedüli tanknak ne válasszuk sose, mert nem tudja elég hatékonyan megvédeni a szövetséges csapattársakat.

Az eredeti dokumentumban olyan további hasznos tanácsokat találhattok, mint az 1v1 szituációk leírása, vagy a megfelelő ultimate kombinációk összegzése. 

Ti mit gondoltok? A Blizzard túl messzire ment, vagy ez után is használható marad mindenki kedvenc malac ember hőse?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!