Új hős után kell nézniük a Yasuo maineknek? 55% fölé ugrott a tiltási aránya!

Új hős után kell nézniük a Yasuo maineknek? 55% fölé ugrott a tiltási aránya!

Az új tiltási rendszer bevezetéséve várható volt, hogy egy-két hősnek megugrik majd a tiltási aránya, szegény Yasuo is eléggé megérezte ezt.

Amint bejelentették az új tiltási rendszert a Riot oldalán, a szerkesztőségben többen is azonnal felkapták a fejüket, hogy ez egyes hősöknek biztos nagyon baljós jövőt jósol és ki más lenne az egyik érintett, ha nem épp Yasuo, aki szinte állandó vita tárgya a nagyobb csoportoknak és más LoL-os fórumoknak.

Jöhetnek a kliensen belüli LoL versenyek?

Kérdőív formájában puhatolózik a Riot, hogy mit szólna a nép egy új versenysorozathoz.

Bár a különféle statisztika oldalaknak is kellett egy kis idő, amíg átállnak az új rendszerre, így hogy már egy ideje éles a 10 tiltásos rendszer, nagyjából tiszta képet kaphatunk a helyzetről. A helyzet pedig az, hogy Yasuo az esetek 56,1%-ban a kispadon ül.

Az irónia az egészben az, hogy még ezzel is csak a harmadik helyet szerezte meg, mivel első helyen Zac áll, 70,8%-os tiltási aránnyal, második helyen pedig Fizz, akit a meccsek 57,7%-ban tiltanak ki. És hogy miért ezek a hirtelen magas számok? A jelek szerint a játékosok nagyon tartanak ezektől a karakterektől és mivel vakon tiltunk, azaz nem látjuk, hogy a másik csapat mitől válna meg, így mindenki biztosra akar menni.

Persze lehet azt mondani, hogy Yasuo nem annyira durván OP, de azért gondoljunk bele, hány olyan meccsünk volt már minden bizonnyal nekünk is, ahol egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni ezzel az ide-oda csúszkáló szélviharral, aki valószínűleg elsőként veszi meg a legdrágább tárgyakat, de fodrászra már nem futja. Ez nem azt jelenti, hogy a karakter halhatatlan lenne, van rá ellenszer, elvégre a hegylakót is ki lehet csinálni, de sokakban valószínűleg nagyon is aktívan élnek ezek a rossz emlékek.

Ha valaki jól kezeli a karaktert, tisztában van az erősségeivel és főleg a gyenge pontjaival, akkor nagyon nehéz ellene ösvényen lenni, még a nerfelt 6 másodperces Q-val is, ráadásul elég egyszer hibázni és az amúgy is nehéz ösvény hirtelen még nehezebb lesz. A másik tényező az lehet, hogy nagyon kevesen tudják, hogy mit is lehet, illetve kellene tenni ellene és például ösztönszerűen állnak a minionok között, ami nem egy túl tanácsos dolog, ugyanis így tud a legkönnyebben a közelünkbe kerülni, kiosztani a sebzését, majd szépen visszacsúszni tisztes távolságba, lehetőleg a passzív pajzsának időtartama alatt. 

Kissé csalóka ez a magas tiltási szám, mert Yasuo tényleg jó karakter, de azért ennyire nem. Neki is megvannak a hibái és hiányosságai, a különbség a többi hőssel szemben talán az, hogy egy tudatos és jó Yasuo játékos látványosabban tudja ezeket megkerülni, így sokak szemében már-már legyőzhetetlennek tűnik a karakter, pedig csak meg kellene tanulni ellene is játszani, mint a többi 137 ellen. A Riot egyébként már bejelentett egy esetleges rework-öt, talán akkor változik majd a helyzet.

Ti is minden meccsen tiltjátok Yasuo-t, vagy inkább szerencsét próbáltok néha ellene?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.