Jön a CS:GO Grand Slam, az év legzseniálisabb húzása

Jön a CS:GO Grand Slam, az év legzseniálisabb húzása

Gigabizniszt hozott tető alá az Intel és az ESL, újabb millió dollár ütheti egy CS:GO csapat markát!

Csak nem maradtunk komolyabb e-sport bejelentés nélkül az E3-on: a FIFA18-as teaser, valamint a millió dolláros Quake Champions verseny után az Intel és az ESL közösen villantottak nagyot, ugyanis jön az Intel CS:GO Grand Slam, amelynek a győztese 1 millió dollárt kap!

A teniszből jött az ötlet

A teniszben van hasonló módszer, hiszen évente négy "majort", azaz Grand Slamet rendeznek, ezek a szezon legnagyobb díjazású versenyei, egyben a legtöbb ponttal is járnak a világranglistán. Aki egy ilyet megnyer (mint 2 napja a Roland Garrost Nadal, immáron tizedjére), az a pénz mellett rengeteg ponttal is gazdagodik. Na valami ehhez hasonlót talált ki az Intel és az ESL is.

A feladat egyszerű: az a csapat nyeri majd az "extra pénzt", amelyik egy adott évad IEM/ESL One/DreamHack állomásain először nyer 4, legalább 200.000 dollár összdíjazású versenyt. A júliusi, kölni ESL One már beleesik ebbe a kategóriába, a maga 250.000 dolláros díjazása mellett tehát a győztes behúzhat magának egy strigulát és közelebb kerül a +1 millióhoz.

Egyszerűen zseniális

Képzeljétek magatokat az ESL helyébe: egyre gyengébb a katowicei torna színvonala, az amúgy is sűrű versenynaptár miatt nem sokan mennek az ESL One-okra, az eddig biztos bázisnak számító kölni major pedig már nem major többé, hiszen a PGL "elhappolta" a jogot előle úgy, hogy egyébként a major egy hétre a kölni versenyre rá lesz, így aki csak egy versenyt tud megnézni egy évben, valószínűleg inkább Krakkót fogja választani.

A Grand Slam azért zseniális, mert ezzel motiválni fogja a csapatokat, hogy minél több ESL/Dreamhack versenyen részt vegyenek, hiszen 4 győzelem esetén kb. "ingyen esik" az az 1 millió dollár. Persze benne van a rizikófaktor, négy versenyt nem könnyű megnyerni, de ha azt vesszük, hogy egy évadban van 10 DH/ESL szervezésű verseny, az javítja az arányokat, 10-ből 4-et megnyerni könnyebb, mint 4-ből 4-et.

Azért is pénz jár, ha legyőzöl egy bajnokot

Az ESL és az Intel azokat is díjazza, akik megállítanak egy potenciális Grand Slam győztest, mielőtt behúzhatná a címet. Tehát ha például az Astralisnak 3 győzelme van, de a FaZe megállítja őket a 4. verseny döntőjében, akkor a FaZe a tornagyőzelem mellé további 100.000 dollárt kap. Ha egy csapat megnyeri a Grand Slam-et, a rendszer nullázódik és kezdődik elölről. 

Az alábbi versenyek már tuti részt vesznek a Grand Slam programban:

  • ESL One Cologne - Július 7-9.
  • DreamHack Masters Malmö - Augusztus 30. - Szeptember 3.
  • ESL One New York - Szeptember 16-17.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!