Több éves imáink meghallgatásra kerültek, érkezik a

Több éves imáink meghallgatásra kerültek, érkezik a "warded" ping

Hányszor fordult elő olyan, hogy tudtuk egy bokorról, hogy őrszem van ott, mégsem tudtuk jelezni a dzsungelesnek, leírni meg nem volt időnk...

Az infó ráadásul az egyik alapítótól, Riot Meddler-től származik, szóval ennél hivatalosabb forrás nem nagyon létezik. A League of Legends fórumain hintette el ezt az információmorzsát, hogy végre készülnek egy ilyen funkcióval.

Ismét eltelt két hét, ismét patch érkezett, íme a 7.12

Heldeus | 17/06/14 14:00 Ez az első patch viszonylag régóta amiben nem érkezik semmilyen új hős vagy hős átdolgozás, ám ez korántsem jelenti azt, hogy nem tartogatna izgalmas dolgokat számunkra, hiszen ezzel a frissítéssel érkeznek meg az első küldetések, illetve rengeteg tárgy is ráncfelvarráson esett át.

Warded ping: Már úton van. Az esélyek eléggé valósak, bár még nem teljesen biztos, hogy a következő egy-két patch-ben fog majd érkezni.

Végre lesz egy eszközünk, amivel figyelmeztetni tudjuk szerencsétlen erdészünket arról, hogy ne pazarolja az idejét egy mid gank-el a folyó felső részéről, mert a bokor wardolva van. Így a dzsungelesek sem tudnak panaszkodni majd, hogy feleslegesen töltöttek fél percet egy ösvény mellett sziesztázva, mert az ellenfél tökéletes rálátással rendelkezett.

Meddler elárult pár ötletet, hogy ez hogyan is fog kinézni a valóságban és pontosan miként kerül be majd a játékba.

A megközelítés egy két lépéses folyamat lesz nagy valószínűséggel.

  1. Úgy tesszük be a játékba, hogy nem lesz rajta a ping karikán és gyorsgombhoz se lesz kötve, ezek után minden játékos beállítja magának, amire szeretné. Nem a legtökéletesebb módszer, de ez a leggyorsabb. 
  2. Találunk egy jobb megoldást a középtávú jövőben, ami által könnyebben elérhető lesz a ping maga. A ping karika amúgy is újrakódolásra kerül hamarosan (eléggé elavult már szegény) és akkor lenne a megfelelő idő ezt kipróbálni. 

Ezek szerint a ping karika is újításon fog átesni a következő pár hónapban, talán még új pingek is jöhetnek a ward ping mellé?

A ward pinget egyébként évek óta nagyon sokan kérték már a fejlesztőktől. Bár nem ért el olyan magasságokat, mint a Yorick rework meme (igen tudjuk, hogy kaptunk már egyet, de minek?), de jó látni, hogy a Riot végre meghallgatta a játékosbázisát. Remélhetőleg nem kell majd túl sokat várni rá, de legalább jó a tudat, hogy dolgoznak rajta.

Ti milyen pingekkel egészítenétek ki még a játékot?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!