Nincs már veretlen csapat az LCS-ben, kikapott az UOL!

Az EU és NA LCS-ben összesítve a tegnapi napig az UOL volt az utolsó, még veretlen csapat, de a Splyce ezúttal összeszedettebb volt ez pedig az unikornisok végét jelentette.

Bátran kijelenthetjük, hogy ennyire izgalmas, de főleg megjósolhatatlan rég nem volt az EU LCS. A kisebb csapatok sorra támadnak fel, a nagy óriások pedig egymás után buknak el. tegnap az UOL volt a soros, mint utolsó veretlen gárda a nyugati világban, de a végzet őket is utolérte, a kaszát pedig nem más tartotta, mint a Splyce csapata.

Újabb óriás hullott el az EU LCS-ben, a Roccat lenyomta a Fnaticot!

Aioween | 17/06/16 13:30Ha valaha láttunk egy igazi clownfiestát, akkor ez az volt. Ez elsősorban a Fnatic-nak ciki, akiktől a rajongók sokkal többet vártak a Roccat ellen. A tegnapi napig minden nagyon jól ment a Fnatic-nak, még a G2-t is megverték egy szoros szériában.

Az első meccs még úgy ahogy jól sült el az unikornisoknak, bár azért itt is voltak gondok. Vizicsacsi megkapta Shen-t, Xerxe pedig Warwick-ot, ezzel a két karakterrel elég magabiztosan mozogtak a pályán, Wunder Jarvan-jat többször is elkapták topon, illetve Samux Twitch-e is elég káoszt és sebzést tudott okozni a harcok során, főleg a vége fele. Mégis valami hiányzott, mintha nem ugyanazt az UOL-t láttuk volna mint eddig. Legalábbis a teljesítményük alapján, ami a pályán tanúsított mozgásokat illeti. Csapatharcokban még mindig jobbak voltak, mint Sencux-ék, de a 30. percig nagyon úgy tűnt, hogy bárkié lehet még az első győzelem, ráadásul Thrashy még egy Baront is lopott. Szerencséjére az UOL-nek, még időben le tudták vadászni a Splyce tagjait, mielőtt hazamentek volna az erősítéssel.

Másodjára tanult pár hibájából a Splyce és azonnal elvették Csacsi Shen-jét, ami mostanában ismét egy kulcsfontosságú választás lett, főleg mióta Twitch-et is előszeretettel hoznak az ADC-k. Az UOL ezúttal is próbált hozzá megszokott módon valamelyest élni a meglepetés erejével, ami talán a választásoknál sikerült is, hiszen az elsőként elhozott Galio-t végül Exileh kapta meg Csacsi helyett. Erre viszont válaszként jött egy Kassadin Sencux-tól, aki rögtön egy kettős gyilkossággal kezdett a 13. percben. Nem sokkal később a sok CC-nek hála sikerült is megölni őt, de ezzel nem oldódott meg minden. Több tornyot hoztak el eleinte, de Wunder Fiora-t hozott, ami azt jelentette, hogy az idő a SPY számára dolgozik, főleg ha még Kassadin-t is belevesszük a képletbe és Twitch sem rossz a lategame-be. Mintha az UOL-től tanultak volna valamit, akik szintén szeretik a lategame compokat alapvetően. 

A meccs több pontján is úgy hullottak az unikornisok, mint a legyek és láthatóan mindenféle terv nélkül. Ugyanígy tettek, mikor a Splyce a 22. percben elmozdult a Baron felé, Csacsi és Exileh is bekapták a horgot. Pár perccel később megváltották magukat, ugyanis megszerezték a lila gyíkot, de már ekkor érezhető volt, hogy nincs minden a kezükben. A mid game-be úgy tűnt lesz egy UOL feltámadás pár percig, de hirtelen magához tért a Splyce és ha lassan is, de összeszedett egy ászt, pár perccel később még egyszer, egy jól ütemezett Baron melletti harc során, itt is fejvesztve rohangáltak az UOL játékosai, Sencux-ék meg ezt kihasználták és egy tagot sem vesztettek el. Ezzel kiegyenlített a Splyce és jöhetett a harmadik meccs.

"Üssünk sátrat a felső ösvényre." Nagyjából ez lehetett Thrashy mottója a játék első felében, ugyanis folyamatosan Vizicsacsira vadásztak Wunder-el. Egy kis bohóckodás itt is belefért, amíg az egyik csapat büntetett a térkép egyik felén, addig a másik fele éppen eladott egy előnyt, így elég oda-vissza volt a meccs egy darabig. A tornyok terén ezúttal is az UOL volt gyorsabb, kettőt is ledöntöttek, de hiába a korai magabiztosság úgymond, mid game-től ismét a Splyce vette át a gyeplőt Hyli-éktől. 

Már 21. percben megindultak Thrashyék a Baron felé. Gragast Wunder zónázta ki így esélye se volt lopni és Csacsi elhozott egy kettős gyilkosságot, de a Baront ő sem tudta megállítani, így ez is a Splyce-hoz került. Ez az erősítés pont elég volt arra, hogy tornyokban is beelőzzenek Kobbe-ék, és a 26. percben már a T2-es felső tornyot ütötték. Ekkor szembesülhettek Samux-ék azzal, hogy miért is nem adjuk oda a teljes Rakan-Xayah kombót. Egy újabb ász lett a Splyce jussa és persze pár torony is utána, mindezt úgy, hogy egy tagot sem vesztettek közben. Ez elég is volt a végső hajrához, bedöntötték a Nexus tornyokat és vele együtt a Nexust is, így az UOL is elvesztette veretlenségét, és jócskán felborult a tabella mindkét csoportban.

Az összes nagy csapat alig három héten belül kikapott és ami a legdurvább, az az, hogy még csak nem is egy-egy nagyobb riválistól, hanem a kisebb csapatok szedik le az óriásokat. Sajnálatos módon a vérfrissítés sok vizet nem zavart eddig az LCS-ben, mindkét újonc csapat győzelem nélkül kullog, de ami a többieket illeti, ember legyen a talpán aki ezek után bármit is biztosra tudna tippelni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!