A PENTA és a dignitas már örülhet, viszont egy hely még mindig kiadó az európai Minoron

A PENTA és a dignitas már örülhet, viszont egy hely még mindig kiadó az európai Minoron

Gyorsan elszaladt ez a nap is az európai Minoron. A PENTA és a dignitas már örülhet, az utolsó hely viszont még mindig kiadó.

Az EU Minor harmadik napjánál vagyunk már, csak úgy szalad az idő. Az első napon az ”A” csoportot, a második napon a ”B” csoportot játszották le, a mai napon pedig elkezdődött a playoff felső ága! A playoff első körének párosítása BIG vs. dignitas és EnVyUs vs. PENTA lett.

Négy csapat maradt versenyben, így telt az európai Minor második napja

A második versenynapon is ketten jutottak tovább, ketten pedig búcsúztak.

PENTA – EnVyUs 2:1 (Cobblestone 16-11; Inferno 9-16; Cache 16-6)

A harmadik nap ezúttal a csoportjában veretlen PENTA és a BIG-től vereséget szenvedő EnVyUs meccsével kezdődött. A meccs itt is Bo3 volt, a pályák ezúttal pedig Cobblestone (EnVyUs), Inferno (PENTA) és Cache (EnVyUs) lettek. Az első pályán, Cobblestone-on is folytatta a PENTA amit elkezdett, a franciák mapjét 16:11-re hozta. A következőn, Inferno-n viszont az EnVyUs borította a papírformát, hiszen a PENTA mapjén sikerült 16:11-re győzelmet aratniuk. Papírforma ide vagy oda, következett Cache. Itt visszatért a PENTA és megmutatta szándékait egy 16:6-tal. A mérkőzést tehát a PENTA nyerte 2:1-re, ők már biztosan ott lesznek a június 29. és július 2. közötti Major kvalifikáción.

BIG – dignitas 0:2 (Mirage 21-25; Inferno 5-16)

A nap második meccsén az eddig veretlen BIG-et és a PENTA-tól vereséget szenvedő dignitas-t láthattuk. A mérkőzés természetesen Bo3 volt, a pályák pedig Mirage (dignitas), Inferno (BIG) és Cache (BIG). Az első pályán, Mirage-on 9:6-tal fordult a dignitas a CT oldalra. Ezután nagyon elkapta a fonalat a BIG és zsinórban hét kört sikerült hoznia a német csapatnak. Ezt követte egy újabb dignitas feléledés, akik aztán sikeresen összekapirgálták azt a hat kört, ezzel hosszabbításba taszítva a BIG-et. A németek továbbra sem adták könnyen magukat, hiszen a hosszabbítás végén újra döntetlenre állt a meccs. A második hosszabbításban jelentős előnyt tudott kiharcolni magának a dignitas, a térfélcserénél 21:18-ra vezettek. A BIG ezúttal sem hibázott, így jöhetett az újabb, harmadik hosszabbítás. Erre sajnos elfogyott a BIG lendülete, és mindössze egy kört sikerült hozniuk, így 25:21 arányban nyert a dignitas. Következett a következő pálya, a németek választotta Inferno. Itt mindössze öt kört sikerült hoznia a BIG-nek, így a dignitas nemcsak a mérkőzést nyerte meg, hanem az egyik Major kvalifikációs helyet is.

dignitas – PENTA 1:2 (Mirage 13-16; 16-2; 13-16)

A tegnapi utolsó mérkőzés a felső ág döntője volt. A meccsen a két győztes, a dignitas és a PENTA csapott össze. A Bo3 pályái ezúttal a gyakran játszott Mirage és Inferno lettek, illetve a Minoron még kevesett játszott Overpass. Az első pályán újra a PENTA szerzett vezetést, akik egy 16:13-as győzelemmel indultak Inferno-ra. Itt újra érkezett a hidegzuhany, hiszen mindössze két kört (!) sikerült összehoznia az európai mixnek. Jöhetett a döntő pálya, Overpass, ahol hamar megmutta az erősségét a PENTA, és az erősebb CT oldalon 10:5-tel fordultak. Terror oldalon már egyszerűbb dolguk volt, hiába hozott nyolc kört a dignitas, suNny remek játékával 16:13-ra megnyerte a PENTA a mérkőzést, ezzel pedig az EU Minor döntőjébe kerülve.

Izgalmakban tegnap sem volt hiány, sőt, még ma sem lesz, hiszen 9 órától az alsó ágon összecsap a BIG és az EnVyUs az utolsó kvalifikációs helyért, a meccs győztese pedig 12:30-tól a dignitas csapatával játszhat a döntőbe jutásért. A döntő várhatóan délután 5-kor fog kezdődni, ahol az utóbbi mérkőzés győztese küzdhet meg a veretlen PENTA-val az aranyéremért.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!