Poppy és Maokai is buffot kap, de mért pont ilyet?

Poppy és Maokai is buffot kap, de mért pont ilyet?

Megint pár tank van fókuszban az érkező 7.13-as patchben, bár tény, hogy egyelőre csak a PBE szervereken, nézzük mire számíthatunk!

Az utóbbi pár patch során is szinte végig erősítéseket kaptak a topos tankok, miután a mid season patch kicsit kibillentette őket. Az egyelőre PBE szerveren lévő 7.13 sem lesz kivétel, ahol több topos is erősödni fog valamelyest, köztük Trundle akiről már írtunk, illetve csatlakozik hozzá Poppy és Maokai is.

Ha ezek a változások maradnak, Trundle szó szerint leharapja a fél kezünket

Aioween | 17/06/14 16:00Kijött a 7.12 ma, ami azt jelenti, hogy a következő PBE patch is terítékre került és egy dolgon nagyon fennakadt a szemünk, aki nem más mint Trundle és egy picit Shaco-n is. Hogy mi történik pontosan a trollok királyával?

Kezdjük is Poppy-val. Hiába a hatalmas kalapács és az egykoron dicső karrierje az LCS-ben, mára igencsak eltűnt az aktív, kompetitív metából, sőt a solo que meccsekből is. A champion.gg szerint a mérkőzések alig 1%-ban kerül kiválasztásra a kis Yordle. Tavaly szezon vége fele szinte minden meccsen találkoztunk vele, de a 7. szezon elején őt (is) ért nerfek kiszedték a játékból. Ez kissé szomorú is, hogy az egyik legjobb topos hirtelen a kispadra került és nem a bannok miatt. Ezen szeretnének újfent változtatni, nézzük meg, hogyan!

A győzelmi aránya sem a legjobb jelenleg, mindössze 46%, ebből is látszik, hogy még ha valaki rá is szánja magát, hogy játsszon vele, nem túl sok sikerrel teszi azt. A PBE szerveren most legutóbb a Q képességét buffolták, talán ez kicsit jobb helyzetbe hozza majd. Növelni fogják rajta a százalékos sebzést, 7%-ról 8-ra, ami elsőre nem tűnhet túl soknak. Ne felejtsük el azonban, hogy a képesség kétszer is sebez, egyszer mikor a földre csapunk, majd utána még egyszer egy kis késleltetés után, így csínján kell bánni vele. Továbbra is egy jó peel karakter, azaz hatékonyan szedi le a veszélyforrásokat a carrykről, de az ösvényfázisa egyszerűen túl gyenge, hogy életképes legyen. Ezzel a buffal jobb cseréket tud majd eszközölni, illetve gyorsabban tud minionokat is ölni majd, meglátjuk mire lesz ez elég.

Másik versenyzőnk nem más, mint Maokai. A három Vanguard tank frissítés közül kijelenthetjük, hogy az övé sikerült a legrosszabbul, legalábbis, ha a mostani helyzetét nézzük. Zac se volt éppen fényes az átalakítás után, azóta ez pár hotfix-el megváltozott és most pont, hogy túl jól érzi magát a bőrében, vagy inkább nyálkájában. Ő is hasonló helyzetben volt egyébként, mint Poppy a 6. szezon végén, csak a vég a szezon közepén érte el a fát. Előtte a top lane egyik koronázatlan királya volt, egymaga akár fél percig is képes volt 3-4 embert visszatartani tankosságának, ultijának és passzívjának köszönhetően. Aztán kapott egy új végső képességet, ami egy nagy területű CC-ként működött (volna). Sajnos a hasznosság elmaradt, túl macerás kihasználni, emellett lassú is, könnyű kikerülni és úgy összességében nem ad túl sokat neki, ráadásul tankosságának nagy hányadát is elvesztette vele. És még csak nem is stunnol, hanem snare-el, azaz lehet közben harcolni ellene képességekkel. 

A hab a tortán pedig az, hogy a Riot messze túlbecsülte a képesség hasznosságát, ezért egy elég hosszú CD-t rakott rá eredetileg. Ezen fognak változtatni a következő patchben, legalábbis a PBE szerint, ahol lecsökkentik az újratöltési időt rajta. Még egy erősítést is adnak hozzá, növelni fogják a hatótávját, egy kis víz ott, egy kis műtrágya amott, és a gyökerek máris tovább haladnak a pályán. Sajnos ez a két változtatás sem oldja meg az alapvető problémát, miszerint ez egy nagyon kiszámítható, lassú és viszonylag könnyen kikerülhető képesség. Hogy mindez elég lesz-e Maokai-nak? Ha tippelnünk kellene, akkor nem igazán, az alapvető hasznosságán mit sem fog ez változtatni és még mindig lesznek más CC-vel rendelkező tankok, akik messze jobban teljesítik feladatukat hozzá képest.

Mindkét buff-ról elmondható nagyjából, hogy ilyen nesze semmi, fogd meg jól típusú dolog. Azt nem lehet kijelenteni, hogy ezek az erősítések nem fognak segíteni Poppy-n és Maokai-on, azt viszont igen, hogy valószínűleg nem ezeknek a változtatásoknak hála fogjuk őket újra a top lane királyaiként látni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!