Xerxe:

Xerxe: "Azt akarom, hogy az UoL legyen a legjobb csapat és én akarok lenni a legjobb jungler"

Egy biztos, Xerxe nem szokványos jungler, akinek nem gond, ha fura lépéseket kell tennie a győzelemért.

A Unicorns of Love, mint szervezet már nagyon sok megpróbáltatáson ment keresztül. Kezdésnek az LCS-be való jutás is épphogy sikerült. Aztán következett egy egész jó szezon, ahol egészen a döntőig meneteltek, de később ezt már nem tudták reprodukálni. Utána jöttek a gondok. PowerofEvil úgy döntött megnézi milyen az élet az Origen-ben. Vardags ADC-ként Sivir-en kívül nem tudott mással játszani és a jungler pozíciót mintha elátkozták volna, mert folyamatosan cserélődött. De 2017-ben úgy néz ki sikerült összekapni egy igen erős gárdát, akikben bőven benne van az LCS bajnoki cím, no meg persze az, hogy a világbajnokságon is jól szerepeljenek. A nyári szezont ennek tükrében kezdték el és az első hetekben eddig nem nagyon hagytak mást érvényesülni, legalábbis mostanáig.

Nincs már veretlen csapat az LCS-ben, kikapott az UOL!

Aioween | 17/06/17 14:30Az EU és NA LCS-ben összesítve a tegnapi napig az UOL volt az utolsó, még veretlen csapat, de a Splyce ezúttal összeszedettebb volt ez pedig az unikornisok végét jelentette. Bátran kijelenthetjük, hogy ennyire izgalmas, de főleg megjósolhatatlan rég nem volt az EU LCS.

De mi az, amitől ilyen jó ez a mostani felállás, mitől kezdtek el jönni a győzelmek futószalagon? Erről a csapat dzsungel játékosa Andrei „Xerxe” Dragomir többet tud mondani.

„Van egy belső kis versenyünk, ahol a cél mindig a meccs embere cím. Ez még egy motiváló pont, azon felül, hogy meg kell nyerni a meccseket.”

Az biztos, hogy ha továbbra is hozza a nem túl szokványos hőseit, amikkel akár a hátán is tudja vinni a meccset, akkor szinte biztos, hogy bérelt helye lesz az interjú asztalnál, de azért ebbe talán majd Exileh is beleszól.

Az ilyen kis versenyek egyébként arra is jók, hogy kicsit csökkentsék a feszültséget a játékosokban és az UoL mindig is híres volt arról, hogy megpróbált minden eszközt bevetni, annak érdekében, hogy a játékosok élvezzék a játékot és mosollyal az arcukon menjenek fel a színpadra még akkor is, ha életük legfontosabb mérkőzése következik. Csak rá kell nézni Romain-re, aki akár magából is viccet csinál, hogy a játékosoknak könnyebb legyen. De ettől függetlenül azért van nyomás:

„Be kell vallanom, amikor először játszottam az LCS közönség előtt, akkor rendesen ideges voltam. De azt hiszem pár hét után elmúlt ez a kényelmetlen érzés és akkor neki kezdtem igazán úgy játszani, ahogy szeretek, agresszívan.”

Azért azt is meg kell említeni, hogy a csapat nagyon erős alapokon nyugszik. A veterán top laner és support mellett az edzői teljesítmény is mindig nagyszerű volt. Ez pedig nagyon sokat segített, amikor új csapattagok érkeztek.

„Az olyan emberek mint Vizicsacsi vagy Hylissang miatt nagyon erős a hátterünk. Ők már a kezdetek óta itt vannak és mindig mindenben lehet rájuk számítani. Sheepy-nek pedig külön érzéke van ahhoz, hogy rávilágítson a hibáinkra, akár mikro, akár makro szinten vannak azok jelen. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor szerintem észrevettétek, hogy van egy kissé őrült menedzserünk, aki mindig megtalálja, hogy mivel tud minket motiválni.”

Azért a csapatnak megvan a mumusa is. Az utóbbi hetekben vagy hónapokban a G2 mindig fejfájást okozott az unikornisoknak. A tavaszi szezon döntőjében nem sikerült győzni ellenük és az MSI Katowice mezőnyéből is ők ütötték ki őket. De Xerxe még mindig tele van önbizalommal és úgy érzi meg lehet őket fogni.

„Tavasszal nagyon közel voltunk, de végül nem sikerült elérnünk a végső célt. Azóta a G2 kinn volt egy MSI-on, mi pedig Koreában edzőtáboroztunk, majd kiderül, hogy ki fejlődött és tanult többet ezen idő alatt. Annyi biztos, hogy mi továbbra is mindent beleadunk és a célunk a bajnoki cím.”

A lélekjelenlét fontos, majd meglátjuk, hogy kinek sikerült jobban a felkészülés, hiszen a hétvégén jön a G2 vs. UoL. Mi biztos, hogy Csacsiéknak fogunk szurkolni, remélem ti is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!