tabseN oktatta a mezőnyt az EU minor utolsó napján, íme a Major kvali csapatai

tabseN oktatta a mezőnyt az EU minor utolsó napján, íme a Major kvali csapatai

A Bukarestben megrendezett négy napos torna BIG győzelemmel zárult.

Lezajlott az utolsó, európai Minor is, melynek végén az alsó ágról visszakapaszkodó BIG szurkolói örülhettek. Szombaton hiába szenvedett vereséget a német gárda a dignitas-tól, az alsó ágon végül megverte az EnVyUs-t, majd a dignitas ellen is jött a revans. A torna nagydöntőjében a PENTA-val csaptak össze, ahol sima 2:0-ra nyerni tudtak nyeni tabseNék, persze tegyük hozzá, hogy itt már csak a pénz volt a tét, hiszen mindkét gárda fixen bejutott a major selejtezőbe. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi történt az utolsó napon!

A PENTA és a dignitas már örülhet, viszont egy hely még mindig kiadó az európai Minoron

Gyorsan elszaladt ez a nap is az európai Minoron. A PENTA és a dignitas már örülhet, az utolsó hely viszont még mindig kiadó.

BIG – EnVyUs 2:0 (Cobblestone 16:4; Overpass 16:6)

Az utolsó minor nap a BIG és az nV meccsével kezdődött, ahol a tét nem volt kisebb, mint az utolsó Major kvalifikációs hely. A Bo3 pályái Cobblestone, Overpass és Train voltak. Cobblestone-t, amit egyébként a franciák választottak, viszonylag rövidre zárta a BIG, hiszen mindössze négy kört adtak az EnVyUs-nak. Az egyébként javuló formát mutató franciák közelébe nem értek a német szervezet játékosainak se itt, se a második mapon, Overpasson, a BIG a saját, választott pályáján 6 kört adott ScreaM-éknek. Két map, összesen 10 nyert nV kör és egy újabb kieső major résztvevő. Érdemes ránézni a statokra, tabseN közel 2-es ratinget kapott, +27-be végzett.

BIG vs EnVyUs

dignitas – BIG 0:2 (Cache 14:16; Overpass 14:16)

A meccs mindkét csapata már kvalifikálta magát a Major kvalifikációra, a kérdés már csak az volt, hogy ki hányadik helyen végez, ezzel pedig mekkora szeletet kap az 50 ezres összdíjazásból. A Bo3 pályái ezúttal Cache, Overpass és Mirage voltak. Ez a meccs volt a legszorosabb az utolsó napon, Cache 16:14-re nyerte meg a BIG. Overpasson a változatosság kedvéért újra 16:14-re nyertek, ezzel belőve magukat a döntőbe, ahol a PENTA ellen küzdhettek meg az első helyért. Ezúttal is tabseN villogott és vitte magával a csapatát.

BIG vs dignitas

A döntőben: PENTA – BIG 0:2 (Train 3:16; Overpass 6:16)

Következhetett a nagydöntő, ahol az európai mix, a PENTA csapott össze a BIG csapatával Train-en és Overpasson. A döntő elég egyhangú volt, hiszen Train-t 16:3-ra, Overpass-t pedig 16:6-re nyerte meg a BIG, ezzel kevesebb kört adva a PENTA-nak, mint az nV-nek. Megint tabseN parádézott, megint közel 2-es ratinggel zárt.

BIG - Penta

Így tehát kialakult a végleges sorrend, az első helyezés a BIG lett, a második a PENTA, a harmadik pedig a dignitas, akik egy-egy kvalifikációs helyet kaptak a pénznyereményük mellé.

A Major kvalifikáció végleges sorrendje tehát a következő:

major kvalifikáció mezőny

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!