Papírforma eredmények a DreamHack Summer 2. napján

Papírforma eredmények a DreamHack Summer 2. napján

A DreamHack Summer 2. napján sem maradtunk izgalmak nélkül, meg van a négy elődöntősünk!

Igen sűrű hétvégén vagyunk túl, hiszen egyszerre 4 torna is zajlott a nemzetközi CS:GO-ban: EU Minor, Adrenaline Cyber League, Clash for Cash és persze a DreamHack Summer, ami ma este ér véget! Azonban tegnap is zajlottak küzdelmek, hiszen az Immortals és a CLG mellé további két elődöntős helyért kellett játszania a csapatoknak.

Elindult a DreamHack Summer, nagy meglepetések az első napon

Ebben a hónapban versenyekből nincs hiány, még be sem fejeződött a Minor, de már el is kezdődött a DH Summer. Mutatjuk mi történt az első napon!

Singularity - mousesports 0:2 (Nuke 14:16; Mirage 13:16)

A dán csapat szinte esélytelenként indult harcba az egerek ellen, de ehhez képes két nagyon szoros pályát játszottak és a mouz éppen csak megnyerte mindkettőt. Nuke-on elég keményen bekezdtek a Singularity ellen, 10 terror kör bárki ellen elég lenne ezen a pályán. Azonban innen is volt (majdnem) visszaút a dánoknak, hiszen a 10:5-ös fordulástól nem ment el a kedvük és ők is egy erős terror oldalt játszottak. Így történhetett meg, hogy az utolsó pillanatban döntötte el a meccset a mouz a 9:6-os második félidővel 16:14-re. Tehát jöhetett a következő pálya, Mirage!

Itt még szorosabb kezdés jött: 9:6-tal fordultunk a második félidőre a mouz vezetésével. Innen a mouz igen jól elhúzott és csak elvétve tudott kört hozni a Singularity. 10:15-ről kellett volna hosszabbításra menteniük a pályát, három meccspontot hárítani is tudtak. Végül a 4. már nem jött össze, így 16:13-ra nyert a mouz és összesítésben 2:0-val mehettek tovább, hogy az SK ellen eldöntsék az egyik elődöntős helyet.

Gambit - Cloud9 2:0 (Train 16:12; Cache 16:11)

A következő meccsen már sokkal dominánsabb félidőket láthattunk: a Gambit támadó oldalára nem volt recept egyik pályán sem. Trainen még a Cloud9 vezetett 3 körös előnnyel a félidő végén, 9:6-ra. Aztán a Gambit megérkezett terror oldalra és lesöpörte az NA csapatot a pályáról egy 10:3-as félidővel. Innen igen keserű szájízzel kellett folytatnia shroudéknak, ám saját pályájuk, Cache következett, szóval a remény tovább élt, hogy a 3. pályára, Overpassra mentsék a játékot.

Cache-en viszont gyorsan széthullott az álom: 12:3-as terror oldalt játszott a Gambit, ebből a hátrányból pedig nem sokan tudnak kimászni, a Cloud9-nak sem sikerült. Hiába hoztak 8 kört is a második félidőben, a kazah-orosz csapat nem sokat hibázott és lezárta a meccset, 16:11-re, így a szériát is megnyerték 2:0-ra. 

SK - mousesports 2:0 (Inferno 16:14; Mirage 16:9)

Nagyon ment tegnap a terror oldalon minden csapatnak, most sem volt ez másképp. Infernón 10 kört támadott sikeresen a mouz kezdésből, ezzel 5 körös hátrányba sodorva az SK-t. Azonban a következő félidőben a brazilok nem hagyták ennyiben, sőt! 11 kört hoztak a mouz 4 körével szemben, így behúzták a pályát, 1:0-val mehettek Mirage-ra.

Arra a Mirage-ra, ami talán a mouz legjobb pályája, ám ezúttal az SK választotta. Nem is tettek vele rossz lóra, hiszen sokkal fölényesebb győzelmet hoztak ki ebből a pályából, mint az ellenfél Infernójából. 11 kört tudtak sikeresen támadni, így a számukra előnyösebb CT oldalon nem is kellett sokáig várni a pálya és egyben széria győzelemig, ezt a 10 kör alatt meg is szerezték, ezzel bejutottak az elődöntőbe, ahol ma a CLG-vel játszanak 12:00-tól.

fnatic - Gambit 2:0 (Train 16:12; Inferno 19:17)

Amilyen jó volt a Gambit a Cloud9 ellen, annyira nem tudtak mit kezdeni a fnatic-kal. Trainen 12 kört tudott védeni a svéd gárda, azonban a Gambit annyira nem könnyítette meg a befejezést és 9 kört hoztak azért. De közben a fnatic is gyűjtögette egyesével a köreit, míg meg nem szerezték a győzelmet érő 4.-et is a második félidőben, így 16:12-vel és egy pályás előnnyel érkeztünk Infernóra.

Itt aztán egyik csapat sem tudott mit kezdeni a másikkal, az egész torna második legszorosabb meccsét hozták (a CLG - fnatic után), ahol a rendes játékidőben döntetlen állt az eredményjelzőn, mivel mindkét félidőben 8:7-es állást hoztak. Jöhetett a hosszabbítás, ám ezúttal már az elsőt megnyerte a fnatic, igaz az utolsó körig tartott az is. A svédek ma az Immortals ellen bizonyíthatnak az elődöntőben, ez 15:00-tól indul, rögtön az SK és CLG meccse után.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!