Rossz idők várnak a feederekre, új rendszert tervez a Riot ellenük!

Rossz idők várnak a feederekre, új rendszert tervez a Riot ellenük!

Eleged van abból, hogy jól teljesítesz, de sz*r a csapat? Erre is lesz hamarosan válasza a Riot-nak, ha minden igaz.

Tegye fel a kezét, aki még egyszer sem bukott el úgy meccset, hogy ő maga jól teljesített, de a csapata, vagy azon belül egy-két tag, mindent megtett azért, hogy keresztbe tegyen csapatának. Ezek a játékosok általában két számjegyű halálszámmal rendelkeznek és úgy alapvetően nem tesznek hozzá túl sokat a meccshez, maximum a másik csapat javára.

Poppy és Maokai is buffot kap, de mért pont ilyet?

Aioween | 17/06/19 11:00Megint pár tank van fókuszban az érkező 7.13-as patchben, bár tény, hogy egyelőre csak a PBE szervereken, nézzük mire számíthatunk! Az utóbbi pár patch során is szinte végig erősítéseket kaptak a topos tankok, miután a mid season patch kicsit kibillentette őket.

Itt most elsősorban nem azokról beszélünk, akiknek esetleg van egy-egy rossz meccse, sokkal inkább azokról, akik valamin kiégnek, majd úgy döntenek, hogy ha nekik már rosszul áll a szénájuk, akkor a többieknek se legyen jó. Ebből az indíttatásból elkezdenek óvatlanul, néha pedig egész egyszerűen direkt gyengén játszani, sorra átadva gyilkosságok tömkelegét az ellenfélnek, mert miért ne? Nagyon frusztráló jelenség ez, főleg ha promóban vagyunk és az egyetlen eszközünk ez ellen a jelentés, vagy report, ami aztán vagy bejön vagy nem. Erre azonban már csak a vesztes meccs után adódik lehetőségünk, amikor az LP-t már levonta a rendszer.

A lényeg a lényeg, ha rosszul is indul a mérkőzés és mi magunk nem feltétlenül teljesítünk annyira jól, legalább próbáljuk meg nem hátráltatni tudatosan a csapatunkat, ha kell farmoljunk biztonságban és reménykedjünk, hogy a többi csapattag jobban teljesít. De mi van akkor, ha valaki ezt nem fogja fel és csak azért is feedel?

Ezt a problémát szeretné valamelyest orvosolni a Riot és kicsit aktívabban büntetni azokat, akik int feedelnek, vagyis tudatosan gyilkosságokat adnak át az ellenfélnek, daccból.

Egy olyan funkciót szeretnénk beültetni a mostani automatizált rendszerünkbe, ami nagyobb sikerrel fogja el az int feedereket. Tökéletes sosem lesz, de magabiztosak vagyunk abban, hogy ezzel sokkal több feedert tudunk majd elcsípni anélkül, hogy nem kívánt áldozatok is bekerülnének a szórásba. Addig is, sokkal több manuális kivizsgálást fogunk végezni a rendszeren belül. Ezen felül olyan meghatározóbb változtatásokon gondolkozunk, amik megnehezítenék a trollok életét (tisztelet a kivételnek, Trundle - a szerk.). Azt meg kell jegyezni, hogy a rendszer kidolgozása még nagyon az elején jár, szóval ne a következő rövid időszakon belül várjátok ezeket az újításokat. - Riot Draggles

"Az igazság az, hogy nem igazán vagyunk elégedettek a mostani rendszerrel, ami az feedereket keresi." A mostani rendszer maximum arra jó, hogy az agresszív kommunikációt figyelje és ez alapján bannoljon játékosokat és mint tudjuk nem csak ezen múlik egy játékos viselkedése, teljes csendben is végig lehet feedelni egy-egy meccset. Másrészről nehéz megkülönböztetni azt, hogy egy játékos csak szimplán rossz, esetleg boostolt és nem az adott eloba való, vagy ténylegesen tudatosan feedel, ez mindig is probléma volt a büntetések terén. 

Kissé könnyebb dolguk van a manuális elbírálásnál olyan szempontból, hogy most már elérhető a replay funkció, azaz bármelyik meccs visszanézhető, hogy pontosan mi is történt, mivel ezeket a szerver is tárolja. Az hogy a Riot tervez-e a Valve példájára egy VAC-hoz hasonló rendszert bevezetni még kérdéses, de még egy ilyen esetben is erősen ajánlott lenne az emberi beavatkozás a folyamat bizonyos pontjain.

Ti mit szólnátok egy ilyen rendszerhez?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!