Változnak a jungler itemek, megint a tankok lesznek erősebbek

Változnak a jungler itemek, megint a tankok lesznek erősebbek

Már megint a tankok vannak terítéken, de ezúttal a jungle tárgyak is befértek melléjük, mindkét területet finomhangolják kicsit.

Ezeket a változtatásokat leginkább a múlt hét folyamán adták hozzá a legújabb PBE patch-hez és több mindent is érinteni fog. A frissítésnek köszönhetően megint a tankok kerülhetnek előnyösebb helyzetbe. Míg tavaly mindenki azon panaszkodott, hogy már unják a tankokat és 2-3 perces harcokat két tank között, ahol soha senki nem hal meg, most úgy tűnik a Riot mindent megtesz, hogy valahogy visszahozza őket egy kicsit.

Poppy és Maokai is buffot kap, de mért pont ilyet?

Aioween | 17/06/19 11:00Megint pár tank van fókuszban az érkező 7.13-as patchben, bár tény, hogy egyelőre csak a PBE szervereken, nézzük mire számíthatunk! Az utóbbi pár patch során is szinte végig erősítéseket kaptak a topos tankok, miután a mid season patch kicsit kibillentette őket.

Elsősorban a Runic Echoe-t fogják nerfelni, vagyis az AP jungler itemet, míg a Cinderhulkot, ami HP-t és  Sunfire cape-hez hasonló égető aurát ad, pedig buffolják. Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Pár, egyébként tanknak számító jungler inkább a Runic Echoe-t veszi meg és csak később épít tank tárgyakat, amik mint tudjuk nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, ezzel jelentős előnyt szerezve, hiszen a tankosság mellett sebzés is kerül így rájuk bőven, főleg ha a meccs első szakaszát nézzük.

Először is a manavisszatérítést csökkentik le 18%-ról 12-re, a sebzéshez viszont egyelőre nem nyúlnak, anélkül elég nehéz lenne az igazi AP junglerek dolga. A legtöbb AP tank-nak amúgy sincsenek nagy AP rátái, mint egy Gragas, így a manavisszatérítés csökkentése jobban befolyásolja, mint pár AP leszedése a tárgyról. Emellett néha nem rossz a sebzés sem, főleg ha előnyben vagyunk olyan hősökkel mint Gragas, Elise vagy akár Amumu. Emellett persze még megvehetjük továbbra is a Runic Echoet, de nem csak ez változik, hanem a Cinderhulk is.

Ami azt illeti itt még több frissítés éri majd a tárgyat. Először is az adott HP-t lecsökkentik 400-ról 325-re, ez eddig nem hangzik valami jól. De vannak jó oldalai is, a bónusz HP-t 15%-ról 20-ra növelik, így hosszú távon több HP-nk lesz mint eddig. Emellett olcsóbb is lesz 200 arannyal, ami legalább két tábort jelent, annál hamarabb vehetjük meg a befejezett tárgyat, ez azért is van, mert a Bami Cinder, amiből épül, szintén olcsóbb lett. Ezekkel a változásokkal együtt sokkal könnyebb lesz kiépíteni a tárgyat és jobban meg is éri tankként. Ha pedig sebzést szeretnénk még mindig vehetünk olyan AP-s tárgyat, ami HP-t is, jobban kihasználva az új százalékos HP bónuszt, ez lehet akár egy Rylai's Scepter, vagy egy Liandry's Torment, esetleg ennek az építő köve, a Haunting Guise. A legjobb az egészben, hogy ez nem csak az AP junglereknek kedvez, hiszen más AD-tank junglerek is ki tudják használni egy Titanic Hydraval, Black Cleaver-el, de még akár egy Trinity Force-al is. 

Ezek összessége egy elég nagy buff az összes tank junglernek, így ne csodálkozzunk majd, ha újra megjelennek, Rek'Sai amúgy is nemrég kapott egy mini reworköt és azóta az ultiján is dolgoztak, hogy nehezebben kikerülhető legyen. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!