Írtunk már róla, most lássuk hogyan is néz ki a warded ping! - videó

Írtunk már róla, most lássuk hogyan is néz ki a warded ping! - videó

Több ízben is felmerült a hír, hogy jön a ward ping, ezúttal végre videót is láthatunk róla, nézzük hát!

Egy régóta várt funkcióra bólintott rá végre a Riot Games és elkezdődött a ward ping fejlesztése, vagyis jelezni tudjuk majd a pályán, hogy hova tett az ellenfél őrszemet, ahelyett, hogy meg kellene állnunk egy pillanatra, amíg begépeljük a "warded" szót. 

A kkOma ward skin, és ami mögötte van

Az SKT T1 legendás edzőjével, kkOma-val készült egy rövid interjú, amiben köszönetét fejezte ki a Riot-nak, amiért készítettek róla egy ward skint.

Ez azért is fontos, mert egy gyors menetű játékban, ahol épp életünk csatáját vívjuk például miden, nem igazán lesz időnk megállni chatelni, maximum ha épp hazafele tartunk, vagy már a sírban pihenünk. Mindkét esetben kétséges, hogy jungler ekkor próbálna gankelni az ösvényünkön, pedig ez elsősorban az ő "munkájukat" könnyítené meg.

Mindegyik fejlesztőgárda próbál mindent a lehető leghamarabb elkészíteni, de annyi sok terület van, aminek a fejlesztése nem mindig fér bele az éppen aktuális folyamatokba, hogy nehéz ezek alapján priorizálni. Nagyon nehéz ezt beütemezni, de a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük az ügy érdekében és figyelünk azokra a dolgokra, amikre igazán nagy szükség van. Jelen esetben úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon hasznos funkció lehet, így félretettük pár napra a többi projektet, hogy ezen dolgozhassunk. - Riot NoopMoney

Továbbra is folyik a munka azon, hogy pontosan hogyan is nézzen ki, milyen hangja legyen és hogy hova kerüljön a játékba. Korábban két verzió is volt, miszerint egy gyorsbillentyűhöz kerülne előbb és később kaphatna helyet a ping kereken, amire szintén vár egy kis fejlesztés a közeljövőben. Az itt látható videó egy nagyon korai stádiuma a funkciónak, így ne vegyünk rá mérget, hogy pontosan ezt a látszatot kapjuk majd, ha bekerül a játékba, de első elképzelésnek egyáltalán nem rossz. Ez azért is jó egyébként, mert így minden játékos olyan gombra tudja beállítani a funckiót, amilyenre csak szeretné.

Várhatóan a 7.15-ös patch körül találkozhatunk majd az új ping kerékkel, jobb esetben a 7.14-ben, szóval még egy kis türelemre van szükség, de jó látni, hogy már csak idő kérdése és a solo que-n belüli kommunikáció is sokat javulhat egy extra ping hozzáadásával.

Ti is várjátok már, hogy megérkezzen a warded ping?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!