Milyen oldalakon kereskedjünk?

Milyen oldalakon kereskedjünk?

Több helyen is kereskedhetünk, ebben a részben ezeket a helyeket mutatjuk meg nektek!

A Steames kereskedés, ezen belül a skinekkel való seftelés közel se nőtte volna ennyire ki magát, ha nem léteznének azok a (Steamtől amúgy független) külső oldalak, ahol meghirdethetjük a csereajánlatainkat. Több site is jelen van ezen a területen és ebben a részben azt fogjuk megvizsgálni, hogy melyeket érdemes ezek közül használni.

Hol és hogyan érdemes skinekkel kereskedni?

Többféle kereskedési módszer létezik a Steam rendszerén belül. Ebben a részben ezeket mutatjuk be!

CSGOLounge.com

A Lounge a legrégebbi kereskedői platform. Elsőként kínált lehetőséget arra, hogy a Steam rendszerén kívül a userek meghirdethessék a csereajánlataikat. Az oldal részét képezte az is, hogy a játékosok skinekkel fogadhattak a CS:GO meccsekre, de ezt a lehetőséget a tavalyi “gambling botrány” óta eltávolították. Egyszerű és átlátható grafikus felületének köszönhetően könnyedén létrehozhatunk csereajánlatokat vagy akár rákereshetünk más traderekre, akik olyan tárgyakat kínálnak, amire nekünk van szükségünk.

Mivel a kezdeti időszakban gyakorlatilag a Lounge nélkül lehetetlen volt egy valamire való cserét lebonyolítani, ezért gyorsan lehetővé is tették a tulajdonosok a fizetős premium funkciókat. Ennek köszönhetően jelent meg az “autobump” (bizonyos időközönként a csereajánlataink a főoldalon jelennek meg) és a cserehirdetések számának növelése (additional tradeslot), mint lehetőség, ugyanis alapvetően csak 6 cserehirdetést (tradeslot-ot) engedélyez a rendszer.

Az oldal részét képezi egy reputation system, azaz egy pontrendszer. A hirdetőknek adhatunk vagy elvehetünk tőlük egy-egy pontot attól függően, hogy meg vagyunk elégedve a cserével vagy sem. Ezt abban az esetben tehetjük meg, ha ugyanannyi vagy több reputation ponttal rendelkezünk. Minél több ilyen pontunk van annál jobb, mivel ez a pontszám a megbízhatóság érzését lenne hivatott kelteni, de sokan foglalkoznak ilyen pontok adás-vételével. Ez természetesen a Lounge szabályzata szerint tiltott és könnyedén bant kaphatunk, ha feltűnően sok reputation pontot kapunk rövid idő alatt. Érdemes az oldalhoz használni a Google Chrome bővítményt is, ami további funkciókat tesz lehetővé.

Pozitívumok:

  • Sok felhasználó
  • Könnyedén átlátható

Negatívumok:

  • Sokszor bugos
  • Sok scammerbe és botba futhatunk bele

Reddit Global Offensive Trade fórum

A reddit egy alfóruma, ami a kereskedés szempontjából az összes oldal közül a legtöbb funkcióval bír. Létrehozhatunk “Pricecheck”-eket, ha egy tárgy értékét nehezen tudjuk meghatározni (pl. több értékes matrica van rajta, vagy kiemelkedően alacsony floattal rendelkezik stb.). Feltehetünk kérdéseket a többi felhasználónak ha “Question”-t indítunk, de böngészhetünk a “PSA”-k között is, ahol a kereskedéssel kapcsolatos fontosabb új infókat olvashatunk. Létrehozhatunk “Discusion”-öket is ahol diskurzust folytathatunk olyan témákról, ami érdekes lehet a számunkra.

Természetesen itt is az a leglényegesebb, hogy kirakhatunk cserehirdetéseket és rákereshetünk más userek hirdetéseire is. A posztolásnak meglehetősen kötött formai követelményei vannak az átláthatóság miatt, amihez viszonylag könnyedén hozzá lehet szokni. Megkönnyíti a dolgunkat továbbá szintén egy Chrome bővítmény, ami kicsit használhatóbbá teszi a fórumot.

Pozitívumok:

  • Teljesen ingyenes
  • Sok funkció
  • Sok felhasználó

Negatívumok:

  • Nehezen átlátható
  • A posztolás körülményes a kötött formai követelmények miatt

CSGOTraders.net

Az összes közül a legfiatalabb oldal a CSGOTraders.net. Sokban hasonlít a Lounge-hoz, de messze több funkcióval bír mint az elődje. Egy tradeslotba összesen 12 tárgyat tehetünk ami jelentősen megkönnyíti a dolgunk, ha sok skinnel kereskedünk. A hirdetéseinknél kiírja, hogy hányan kattintottak az ajánlatunkra és feltehetőleg hányan küldtek nekünk cseajánlatot. Ez elég hasznos funkció, továbbá rákereshetünk a miénkhez hasonló ajánlatokra is.

Itt is megtalálhatóak a fizetős funkciók, de jóval olcsóbban, mint a Lounge-nál. Az oldal kiemelten fontosnak tartja, hogy szűrje a scammereket, szóval a használata elég biztonságosnak mondható. Persze legyünk észnél, mivel az ördög sosem alszik.

Pozitívumok:

  • Olcsóbb prémium funkciók
  • Igényes grafikai felület
  • Egyszerű használat
  • Biztonságos

Negatívumok:

  • Társaihoz képest kevesebb felhasználóval bír, bár ez a szám napról napra növekszik.

Ha tetszik Tanár Úr munkássága, akkor az alábbi helyeken megtaláljátok őt:

Tanár Úr YouTube csatorna
Tanár Úr Twitch csatorna
Tanár Úr Facebook oldal

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!