Aatrox kaphatja az eddigi legátfogóbb átdolgozást valaha a játék történetében

Majd 4 éve már annak, hogy Aatrox megjelent a játékban, egy darabig jól érezte magát, majd visszavonult hosszú-hosszú időre a színpadokról.

Az ő eltűnése is valakinek feltűnhetett a Riot-nál, mivel egy masszív rework-öt terveznek neki, elmondások szerint az egyik, ha nem a legnagyobbat a játék történetében. Az év korábbi felében már volt egy kisebb próbálkozás, de az se igazán lehelt sok életet a karakterbe, egész egyszerűen elavulttá vált, sok más társával együtt, ahogy a játék fejlődött.

Több újdonságot jelentett be a Riot, többek közt egy Urgot rework-öt

Több pletyka is keringett már róla, sőt egy korábbi teaser videóba is belekerült a karja, de most végre megerősítették.

Játéktechnikai szempontból a Riot bejelentése szerint hatalmas változásokra számíthatunk. Megjelenésekor sok játékos várta őt izgatottan, hogy kipróbálják, sőt a versenyszférában is felbukkatn topon és a jungle-ben is. Mondjuk érthető is, hiszen egy kardot forgató démonról van szó, végtelen vérszomjjal, kell ennél több? A jelek szerint igen. Hiába a kinézet, a játékot még mindig a győzelemre játsszák és abban sajnos nem a legjobb. A győzelmi aránya nem feltétlenül rossz, végül is 51% fölött van, de mindössze 0,68%-ban választják őt, ez pedig elég elenyésző mérték. És hát lehet valaki akármilyen kemény démon első ránézésre, ha a képességei nem tükrözik ezt.

Egyébként egy picit hasonló cipőben volt, mint most Urgot, senki se igazán tudta meghatározni a pontos szerepét a játékban. Ő is kit ösvényen tűnt fel, mint már említettük, a szerepe pedig valahogy a tank, bruiser és az AD burst karakter triumvirátusa között lebeg, de egyik sem igazán áll közel hozzá, emellett még támadási sebesség se árt neki, szóval egy ideális Aatrox build, hogy kihasználja a képességeit de ne haljon meg egyből és még értelme is legyen a csapkodásnak úgy nézne ki, hogy legyen benne HP, egy kis armor, netán MR, támadási sebesség és persze sebzés, valamint az se árt, ha van életlopása, ami jól kiegészítené a W-t. Nos ezt így egybe képtelenség megcsinálni és ez egy sarkított példa, de jól szemlélteti a gondot a karakterrel.

A karakter alapötlete nagyon jó, egyedi és látványos, de kellene valami, ami ezt alá is támasztja a játékban. És hogy mitől lesz az átdolgozása annyira különleges? A Riot tervei szerint az összes képességét kicserélik, azt is lehet mondani, hogy Aatrox jelenlegi formájában megszűnik létezni és valami teljesen új jön a helyére, mint egy új karakter. A fejlesztés még nagyon korai stádiumban van, de elmondásuk szerint már most vannak konkrét ötleteik, hogy merre akarják elvinni a karakter stílusát. A bejelentésben egyébként nem igazán árultak el részleteket, viszont mindenképp be szerették volna ezt jelenteni, mert ez is évek óta beszédtéma a játékosok között, hogy mi lesz Aatrox-al?

A Gambit Gaming volt toposa Darien is ezzel a hőssel játszott a Unicorns of Love által később kiejtett Millenium ellen, ahol trollkodásból vett egy Manamune-t a karakterre, mert akkor előnyük volt. A meccset természetesen megnyerték.

Szerintetek milyen irányba fogják elvinni? Hogy fog kinézni az új Aatox?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!