Több újdonságot jelentett be a Riot, többek közt egy Urgot rework-öt

Több újdonságot jelentett be a Riot, többek közt egy Urgot rework-öt

Több pletyka is keringett már róla, sőt egy korábbi teaser videóba is belekerült a karja, de most végre megerősítették.

Urgot egyike azon hősöknek, akiket nem gyakran látunk a pályán, sem az LCS-ben, sem a saját meccseinkben. Anno régen kapott egyszer egy buffot a pajzsára, de ez vajmi keveset tett az érdekében és ugyanúgy a süllyesztőben maradt, mint előtte. Akárhogy alakul a meta, egyszerűen sehogy sem kedvez az neki, legalábbis ha az ADC pozícióról beszélünk. Bár caster ADC, azaz leginkább a képességeire hagyatkozik, az egész mechanikája az E eltalálására épül, ami a nyomkövetést adja a Q lövedéknek. Ezt tudjuk megspékelni a pajzsunkkal, ami lassítást is ad. A probléma ott kezdődik hogy ezt egyrészt el kell találni és a range-e nem valami nagy, ahogy a lövedék sebessége sem, tehát kikerülhető egy csúszással. Így a többi ADC szinte minden alkalommal jobb helyzetben lesz vele szembe, az alaptámadás lőtávolsága pedig botrányosan kicsi.

Változnak a jungler itemek, megint a tankok lesznek erősebbek

Már megint a tankok vannak terítéken, de ezúttal a jungle tárgyak is befértek melléjük, mindkét területet finomhangolják kicsit.

Egy biztos, a térdei helyén sörétes puskák lesznek, ami azért elég menő. Visszatérve még a problematikára, a legtöbb hősnek tiszta helyen van a térképen, még akkor is, ha rugalmas választásként lehet használni, Urgot-nál nem ilyen egyértelmű a helyzet, már csak a tárgyválasztások miatt sem, egy nagy összessége a középszerű jellemzőknek, éppen ezért sehol sem állja meg a helyét igazán. Persze mókás egy ilyen undormánnyal mászkálni a pályán, de sajnos ez a kitjére is jellemző, ami elég keszekusza. Szerencsére ez megoldódni látszik, mivel az őt kezelésbe vevő csapatnak konkrét elképzelései vannak a szerepét illetően. Az érkezése már várható volt, véletlenül egy korai modelljét kiásta a forráskódból, ami bár máshogy nézett ki, mint a mostani Urgot, eléggé sok volt a hasonlóság, túl sok, hogy egy új hősről legyen szó.

Aztán érkezett egy újabb leak márciusban, amikor egy Riot közeli emberke nyilvánosságra hozta, hogy pontosan milyen tervek is vannak készülőben és eddig mind bejött. Urgot-ról azt írta, hogy egy Juggernaut lesz, vagyis egy tankosabb jellegű karakter, egy Blitzhez hasonló húzással, amivel akár a gyomrába is lehet rántani valakit, amiben meg egy húsdaráló van ultiként, a térdei helyén sörétesek, a kezei pedig rakétavetők. Ugyanez az alak ebben a posztban "megjósolta" Xayah-t és Rakan-t, a Pulsefire Caitlynt, a nemrég kijött Riven Yasuo skinpárost, a Maokai reworköt az új ultival és a tapadós csemetékkel.

A tegnapi bejelentésével a Riot azonban már nem csak pletykaként kezelendő és a sörétes térdeket is megerősítették. A mostani adc/tank kettősségét szeretnék megtartani, de minden bizonnyal egy kicsit átgondoltabb és játszhatóbb formában. Több mindent leteszteltek elmondásuk szerint és egyelőre elégedettek az eredménnyel így könnyen lehet, hogy egy új távolsági juggernaut hőst kapunk majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!