Az OpTic Gaming és a FaZe csatlakozik (újra) a WESA-hoz

Az OpTic Gaming és a FaZe csatlakozik (újra) a WESA-hoz

A mai napon a WESA bejelentette, hogy az OpTic Gaming csatlakozik a szervezethez teljes jogú tagként az egykor alapító FaZe pedig mégsem lép ki.

A mai napon, szerdán a WESA (World Esports Association) bejelentette, hogy a meglévő kilenc tag mellé csatlakozik az OpTic Gaming. Ezen kívül a szervezet bejelentette, hogy az egykori alapító, ám a kilépésen gondolkodó FaZe Clan is marad a soraik között.

A WESA független jogi képviseletet biztosít a csapatoknak és a játékosoknak

Ben | 16/11/09 07:00 A WESA hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben minden vitás jogi kérdésben segítséget szeretne nyújtani az esport világ szereplőinek, pl. szerződéseknél, nyereményelosztásnál vagy akár játékos képviseleteknél. A World Esports Association (WESA) hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben minden vitás jogi kérdésben segítséget szeretne nyújtani az esport világ szereplőinek, pl.

Ken Hershman, a WESA ügyvezető igazgatója az ügy kapcsán a következőt nyilatkozta:


„Megtiszteltetésnek érezzük, hogy a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb rajongóbázissal rendelkező szervezete, az Optic Gaming úgy döntött, hogy csatlakozik a WESA-hoz. Ezen kívül, örömmel tölt el minket, hogy a FaZe Clan is soraink között marad.”


Hector Rodriguez, az OpTic Gaming tulajdonosa a következőt mondta:


„A WESA tagjai ugyanabban hiszenk, hogy az e-sport világot egy professzionális szintre tudjuk emelni. Már nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk és bekapcsolódjunk abba a munkába, amit ők már el kezdtek.”


A WESA-t, mint szervezetet 2016 májusában jelentették be, akkor nyolc csapattal indult a történet (Fnatic, Team EnVyUs, FaZe Clan, G2 Esports, Natus Vincere, Virtus.pro, Mousesports, és a Ninjas in Pyjamas). A szervezet bejelentését követő 24 órában viszont a FaZe Clan attól félve, hogy a szerződésük miatt a jövőben kevesebb versenyen tudtak volna résztvenni, a visszalépésen gondolkodott. Az szervezethez azóta két csapat csatlakozott, az SK Gaming és a Renegades. A WESA mögött így tizenegy csapat és egy "rendező" áll: a fnatic, az EnVyUs, a FaZe, a G2, a NaVi, a Virtus.pro, a mousesports, a NiP, az SK Gaming, a Renegades, az OpTic és az ESL.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!