A gépek lázadása - Blitzcrank újra a színen

A gépek lázadása - Blitzcrank újra a színen

Úgy tűnik, az ítélet napja újra eljött, Blitzcrank feltámadt és ismét megakarja hódítani az Idézők Szurdokát.

A csupa vas, csupa szív robot hirtelen újra berobbant a metába, és ennek nagyon sok játékos, főleg akik ellene játszanak, csöppet sem örül.

Blitzcrank a közelmúltban mind a profi bajnokságokban, mind soloq-ban egyre többször bukkant fel. Noha egy bizonyos elo-ig viszonylag gyakori pick volt mindig is, a profi szcéna hosszú-hosszú ideig mellőzte a karaktert. Nagyon sokáig az olyan ap sebzéssel rendelkező hősök voltak az első számú supportok, akik operálnak valamilyen cc-vel és/vagy van egy tonna shield-jük, továbbá nagyon hatékonyan tudják zaklatni az ellenfél bot lane párosát. Ilyen volt Zyra, Lulu, Malzahar vagy Karma, csakhogy a leggyakoribbakat emeljük ki. Ellentétben velük, miről szól Blitzcrank? Húzd be az enemy carry-t, aztán az egész csapat átgázol rajta. 

VIDEÓ: Kicsit mintha bugos lenne az a Blitzcrank

Megint a spaghetti kód, ezúttal a hitbox a gyanús.

De mi az oka annak, hogy a vaspajtás újra a top pickek között szerepel? Egyszerű, az elmúlt időszakban nagyon sok nerf érkezett az ap supportokra. Malzahar szinte egy az egyben elvesztette support tehetségét, és visszaszorult a középső ösvényre. Lulu és Karma pajzsai kevesebb sebzést nyelnek el, Zyra növényei pedig mechanikai változásokon estek keresztül, amik nehezítik a zaklatást. Ezek a gyengítések összességében pedig az úgynevezett playmaker supportoknak kedveznek, akiknek az egész játékmenete arra épül, hogy csináljanak egy jó kezdeményezést, amivel előnyös teamfight-ot indíthatnak be a csapatuk számára. Ilyenek még továbbá Thresh, illetve Rakan, akik szintén egyre gyakoribb választások.

Blitzcrank a profi szcénában akkor célszerű választás, hogyha az ellenfél valamelyik mágus support mellett dönt, ugyanis, ha Rakan vagy Thresh van az enemyben, Blitzcrank némileg a gyengébb oldalt fogja képviselni. Ez esetben még, hogyha sikerül is behúzni az enemy carry-t, mind Rakan, mind Thresh nagyon jó counter play-t tud csinálni, ami könnyen az ő javukra billentheti a mérleget, hiába nem ők voltak a kezdeményezők.

Kisebb elo-kon azonban ez pont fordítva van, ugyanis soloq meccsen, ahol random emberekkel játszunk, nincs meg annyira az összhang és Thresh ez esetben kicsit rizikósabb választás lehet, mert, ha az ő Q-jával elkapunk valakit, neki be kell repülnie az ellenfelek közé, hogy folytassa azt, amit elkezdett, ha pedig a csapat ezt nem reagálja le, és nem követik, akkor csak egy ingyen kill-t adtunk az enemynek. Ezzel ellentétben azonban, ha Blitz-el elkapsz valamit, azt lényegében ezüst tálcán kínálod a csapatodnak. 

Akármelyik playmaker support mellett döntünk is, Blitzcrank visszatérése nagy dolog, hisz tényleg régóta nem láttuk már őt profi mérkőzésen.

Ti milyen gyakran döntöttetek a vasgólem mellett? Többet fogjátok használni most, hogy újra kedvez neki a meta?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.